Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
bobofrut napisał(a):Jak chcesz nieawaryjnie to omijaj 2,0 TDI szerokim łukiem obojętnie czy vw czy skoda.
bart_tychy napisał(a):bobofrut napisał(a):Jak chcesz nieawaryjnie to omijaj 2,0 TDI szerokim łukiem obojętnie czy vw czy skoda.
jak chcesz nieawaryjne to kup sobie rower. Każde auto się psuje i w każdym modelu pojawiają się problemy. Wystarczy spojrzeć ile osób kupiło prywatnie 2.0TDI a ile w firmie ma.
Moim skromnym zdaniem, to bym brał SEAT'a to audi A4 starszej (czy lepszej?) generacji. Można mówić że ma się audi A4 ale nie tego (33tyś przebiegu w 3 lata? w 133 bym jeszcze uwierzył) znajomy ma volvo z 2010 i sobie chwali
bobofrut napisał(a):Ale warto wybierać auta które tych wad mają mniej po co pakować się w pękającą głowicę np. ?
Spoko rower też mam.
bart_tychy napisał(a):tym tropem nigdy bym nie kupił pandy. Auto w końcówce awaryjności. A jakoś "odpukać od stukać" strasznych awarii nie było. wszystko zależy od modelu. wadę z pierwszych 2.0 wyeliminowano, więc można brać. A każde nowe auto się psuje. Turbinę prędzej czy później trzeba wymienić. Dwumase jest w każdym z nich. Więc kupić albo japońca z benzyną albo 1.9 Tdi?bobofrut napisał(a):Ale warto wybierać auta które tych wad mają mniej po co pakować się w pękającą głowicę np. ?
Spoko rower też mam.
To samo mówili jak Twoi rodzice kupili Dacię. I co rozleciała się już? rdza już dach zjada? bo coś mi się wydaje że nie.
Dala tego do puki nie zna się osoby której się to stało (dobrze zna) lub nam samym nie ma pisać. zresztą połowa pasatów ma 2.0 tdi i jakoś jeżdżą
zapraszam do zapoznania się z : http://www.auto-swiat.pl/1-raport-tuv-2 ... arto-kupic
125,99,81
bobofrut napisał(a):To normalne, że się psują zwłaszcza teraz dizle dlatego kupiliśmy nowego dizla, a nie używanego.
To że Mercedesy Vito jeżdżą zgniłe też spoko.. no jeździć jeżdżą.
Dzięki za link, prześledziłem już kilkanaście testów awaryjności itp.
Panda nie wypada tak źle. To zależy od artykułu, a niestety AŚ nie jest obiektywny. Zawsze wygra skoda i koniec kropka.
Gorzej wypada fiat 500 ale nie o tym temat.
http://www.vwszrot.pl
Mam swoje zdanie nt. VW i 2,0 TDI także nie próbuj mnie przekonywać do roweru.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości