Zelot napisał(a):Co do korka to jak odbieralem dwa dni temu pande to facet powiedzial, ze korek na kluczyk to koszt 250zl
Chyba że z montażem
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
Zelot napisał(a):Co do korka to jak odbieralem dwa dni temu pande to facet powiedzial, ze korek na kluczyk to koszt 250zl
Borys napisał(a):Zelot napisał(a):Co do korka to jak odbieralem dwa dni temu pande to facet powiedzial, ze korek na kluczyk to koszt 250zl
Nawet w Aso tyle nie kosztuje
Zelot napisał(a):Ale ja pytalem w ASO wlasnie
wojtassslg napisał(a):powiem tak, większość tych gazoidiotów jak wierci pod klapą to wiadomo - wierci punktowy otwór, następnie zakłada największe wiertło jakie ma albo jakie mu wejdzie w głowice wiertarki.
Zrobi otwór a następnie jeździ bokiem wiertła i poszerza na pałę, po czym nie wygładzając krawędzi i nie zabezpieczając krawędzi przed korozją, zakręcają wlew a po kilku latach właściciel auta dostaje piany.
Romix13 napisał(a): tyle że ja bym polecał Ci Zelot zamontować wlew w tylnym zderzaku jak np.u mnie chociażby dlatego, że:
1. Nie będzie Ci nic rdzewiało bo otwór będzie w plastiku.
2. Ze względów estetycznych i nie trzeba kombinować z odkręcaniem ,przekładaniem przy tankowaniu PB bo w tym po prostu przeszkadza.
Przy okazji dać duże właściwe gniazdo bez konieczności stosowania potem jakiś przejściówek do podłączenia dystrybutora.
bombel napisał(a):Romix13 napisał(a): tyle że ja bym polecał Ci Zelot zamontować wlew w tylnym zderzaku jak np.u mnie chociażby dlatego, że:
1. Nie będzie Ci nic rdzewiało bo otwór będzie w plastiku.
2. Ze względów estetycznych i nie trzeba kombinować z odkręcaniem ,przekładaniem przy tankowaniu PB bo w tym po prostu przeszkadza.
Przy okazji dać duże właściwe gniazdo bez konieczności stosowania potem jakiś przejściówek do podłączenia dystrybutora.
Proste dobrze Romek prawi, też mam wlew w zdesiu i nie żałuję, u mnie zderzak w kolorze auta to wlew jest widoczny bo jak jest czarny zderzak to się nie rzuca tak w oczy, ale co tam ... nie ma się czym przejmować, ekonomia bierze górę
tomjoz napisał(a):przyznam że nie pomyślałem o skróceniu tej przejściówki
rdza sie tak prędko nie pokarze bo panda jest ocynkowana
ale wiadomo dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne by niezaszkodzoło
powiem ze u Ciebie to fajnie ten wlew wygląda
tomjoz napisał(a):przyznam że nie pomyślałem o skróceniu tej przejściówki
rdza sie tak prędko nie pokarze bo panda jest ocynkowana...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości