Paliwo w Święta i w 2013

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Paliwo w Święta i w 2013

Numer postu:#31  Postprzez Dorian1.1 » Śr 22:09, 19 gru 2012

Gdyby niektórzy potrafili interpretować zauważyli by że nie powiedzialem iż Hitler zyje i ma rzadzic Polską, chodziło mi raczej o twardą dyktature. Tonący brzytwy się łapie dlatego też obnizki sprawiaja wzrost popytu co za tym idzie "zarabiamy mniej na litrze-sprzedajemy wiecej litrow-zarabiamy wiecej÷okiem rządu i rzadzacych idziemy w dobra strone bo wskazniki popytu ida w gore na koniec roku" Gospodarka to gra i biznes zarazem przetrwaja najlepsi.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam

MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się :)
Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Panda: 1.1 54km van 2004r
Imię: Dorian

Numer postu:#32  Postprzez Łukasz » Śr 22:35, 19 gru 2012

@Dorian
"Gdyby niektórzy potrafili interpretować zauważyli by że nie powiedzialem iż Hitler zyje i ma rzadzic Polską, chodziło mi raczej o twardą dyktature"
Zacznij uważniej, precyzyjniej czynić porównania to unikniemy nieporozumień.
Dyktaturę poniekąd mamy...UE i nasz wspaniały rząd, który cichaczem wprowadza ustawy o GMO...teraz prowadzi negocjacje w sprawie przyjęcia waluty EURO za nic mająć swoich wyborców i przeciwników politycznych również (to stały element)
Patrząć na Słowację, Słowenię , Estonię widzimy, że wprowadzenie do tych państw Euro nie wychodzi im na dobre.
Podobnie jest z GMO, "stara Unia" z tego świństwa rezygnuje, my wprowadzamy...szkoda gadać...
Łukasz
Wymiatacz

Panda: 1.2 My Life 69 km
Imię: Łukasz

Numer postu:#33  Postprzez Dorian1.1 » Śr 22:51, 19 gru 2012

GMO prawde mowiac juz jest tyle ze nieoficjalnie, wiec osobiscie wole aby bylo oficjalnie wprowadzane. UE prowadzi dyktatore dla malych panstw. Dyktatorami sa Francja, Niemcy i Wielka Brytania i wszystko dzieje sie po ich mysli. Potrzebna jest dyktatura ktora bedzie dzialala na korzysc tego kraju, chociaz jak juz wczesniej wspomnialem nie zdziala nic badz nie wiele. Czeka nas siegniecie dna by zacząć od zera. Pytanie tylko ile jeszcze do dna?

Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Numer postu:#34  Postprzez Dreamcatcher » Śr 23:07, 19 gru 2012

Łukasz napisał(a): cóż socjaliści tak mają, że zabierają tym, co zarobili, by móc utrzymywać tych, co się delikatnie mówiąć lenią...
Wychodzi na to iż nasi politycy to sami socjalisci :P Bo nie powiecie iż nasi politycy cos robią. He he Na pewno nic pożytecznrgo.
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Numer postu:#35  Postprzez Camcioo » Śr 23:23, 19 gru 2012

No a ja słyszałem że GMO ma nie wejść. No cóż czas pokarze jak to będzie :D byle do piątku a potem i tak koniec świata :P
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Numer postu:#36  Postprzez Dorian1.1 » Śr 23:25, 19 gru 2012

Dreamcatcher napisał(a): Wychodzi na to iż nasi politycy to sami socjalisci :P Bo nie powiecie iż nasi politycy cos robią. He he Na pewno nic pożytecznrgo.

Czasami się starają! Hahahaha :mrgreen: Lecz zazwyczaj wychodzą im :boks:

Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Numer postu:#37  Postprzez andzia77 » Pn 21:27, 07 sty 2013

Napewno dobrą wiadomością jest to że cenny bynajmniej chwilowo są troszeczke niższe ale nie zmienia to faktu że inne ceny idą w górę a pensje niestety już nie... ;(
Odnośnie cen w Unii to tak jak napisali przedmówcy nie są one 2, 3 razy wyższe niż w PL i też zarabiają innaczej niż my...
Ostatnio byłam na kilka dni w Kopenhadze i widząc tamtejsze ceny paliwa w porównaniu do ich zarobków byłam zszokowana... niestety nie wierze że kiedykolwiek tak będzie w Polsce.

Od dawna już wiadomo że to co mówią w telewizji, to co obiecują politycy itd. to manipulacja. W telewizji ciagle słyszymy : smoleńsk, matka madzi, korupcja w NFZ, amber gold, euro, stadiony... a gdzie prawdziwe problemy?
To wszystko ma na celu odwrócić naszą uwagę od powaznych tematów dotyczących społeczeństwa jakoś mało słyszy się o bezrobociu, baraku pracy dla młodych, barku perspektyw życiowych, wysokich cenach, niskich zarobkach, niżu demograficznym, braku żłobków i przedszkoli... Ciekawa jestem z czego wypłacą nam emerytury? i jakiej one bedą wysokości zresztą o czym tu wogle mówimy jak modne teraz stały się umowy "śmieciowe"... Tak ta nasza własnie polska rzeczywistość
andzia77
Miss

Panda: 1,2

Numer postu:#38  Postprzez wojtassslg » Pn 21:37, 07 sty 2013

brawo szacunek!!! dodam tylko, że dla mnie absolutnie nie powinien istnieć socjal we wszelakiej formie, bo oddanie 1500 US żeby dostać 1000zł na zasadzie jakiegoś dofinansowania jest idiotyczne. Lepiej, żeby urzędnik zarządzający papiurami pracował na PKB. Oczywiście przykład abstrakcja.
wojtassslg
Klubowicz

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...