Numer postu:#37 przez andzia77 » Pn 21:27, 07 sty 2013
Napewno dobrą wiadomością jest to że cenny bynajmniej chwilowo są troszeczke niższe ale nie zmienia to faktu że inne ceny idą w górę a pensje niestety już nie... ;(
Odnośnie cen w Unii to tak jak napisali przedmówcy nie są one 2, 3 razy wyższe niż w PL i też zarabiają innaczej niż my...
Ostatnio byłam na kilka dni w Kopenhadze i widząc tamtejsze ceny paliwa w porównaniu do ich zarobków byłam zszokowana... niestety nie wierze że kiedykolwiek tak będzie w Polsce.
Od dawna już wiadomo że to co mówią w telewizji, to co obiecują politycy itd. to manipulacja. W telewizji ciagle słyszymy : smoleńsk, matka madzi, korupcja w NFZ, amber gold, euro, stadiony... a gdzie prawdziwe problemy?
To wszystko ma na celu odwrócić naszą uwagę od powaznych tematów dotyczących społeczeństwa jakoś mało słyszy się o bezrobociu, baraku pracy dla młodych, barku perspektyw życiowych, wysokich cenach, niskich zarobkach, niżu demograficznym, braku żłobków i przedszkoli... Ciekawa jestem z czego wypłacą nam emerytury? i jakiej one bedą wysokości zresztą o czym tu wogle mówimy jak modne teraz stały się umowy "śmieciowe"... Tak ta nasza własnie polska rzeczywistość