Raivar napisał(a):Witam!
Posiadam Fiata Panda z 2004 roku i jestem jego pierwszym właścicielem, więc znam całą historię jego chorób i leczenia. Panda ma silnik 1.2 benzyna + LPG (gaz jednopunktowy – taki wyjechał z salonu).
Od dłuższego już czasu nie potrafię poradzić sobie z kilkoma problemami, które utrudniają wygodne i sprawne korzystanie z samochodu.
Poniżej opisuję problem, z którym nie daję sobie rady i bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.
Wymieniłem pompę paliwa, ponieważ stara pompa przestała działać, ale problem był już wcześniej.
Pandzioszka nie chciała palić na zimnym silniku za pierwszym razem od dłuższego czasu. Zwykle motor uruchamiał się po trzeciej próbie odpalenia.
W tej chwili jest problem z odpaleniem motoru na benzynie; na LPG chwilkę kręci i odpala.
Przy jeździe na benzynie szarpie silnikiem; na skrzyżowaniu, jak startuję, samochód pod obciążeniem przygasa, chwilowe spalanie jest na poziomie 25 litrów/100km, po przejechaniu jakichś 500m stopniowo spalanie spada do poziomu 8 litrów/100km (przy prędkości około 100km/h).
Jedyne co zauważyłem, to wyleciała z mocowania śruba od filtra powietrza, dzisiaj w zakładzie ją przykleję.
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości