krzak napisał(a):Dziś pojawił się taki problem:
Podczas wciskania sprzęgła w przedziale 80-100% wciśnięcia słychać skrzypienie. Dobiega ono z okolic gdzie linka się kończy. Linka jest praktycznie nowa i nasmarowana. Podczas jazdy tego nie słychać bo silnik zagłusza ten dźwięk. Sprzęgło działa oczywiście w 100% poprawnie. Czy mam się zacząć obawiać ?
smolabdg napisał(a):kurcze mam ostatnio podobny problem. Skrzypi mi pedał sprzęgła. Ale najlepsze jest to, że jednego dnia skrzypi innego nie ;D
smolabdg napisał(a):właśnie czasem jak jest sucho to skrzypi a nie jak pada i mam mokre buty ;d
matyja napisał(a):u mnie skrzypi ewidentnie linka... do tego sprzęgło ciężej chodzi.
na razie jej nie wymieniam, aczkolwiek, jak najdzie mnie taka potrzeba, to to zrobię
matyja napisał(a):witia, to nie tak
u mnie przy wymianie sprzęgła, mechanik nie nasunął tej gumowej osłony (być może sama spadła) i przez ponad rok dostawała się tamtędy woda do pancerza... jako, że linka jest stalowa, to musiała skorodować w pewnym miejscu. lałem tam na prawdę dobry smar uniwersalny wurth'a i po krótkiej chwili, wylewa się on stamtąd...
jak mam ściągać linkę, lać z góry smar, czy zmywacz z nadzieją, że na jakiś czas pomoże, to wolę wymienić linkę na nową. raz, że jej koszt jest niewielki, a dwa, że roboty będzie tyle samo
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości