Hej!
Chciał bym Wam opisać moje perypetie związane z tłumikiem Ulter i firmami kadexx i ulter sport. W sierpniu w kadexie zakupiłem tłumik ulter, tłumik przyszedł, zamontowałem... i pojawił się jeden problem. Końcówka tłumika bardzo wystaje za obrys auta. Mówie, pewnie coś źle zamontowałem. Wyjąłem rure z tłumika środkowego i wsadziłem jeszcze raz, wbiłem puche razem z rurą mocno młotkiem ale dalej końcówka wystaje poza zderzak. Hmm pomyślałem sobie, chyba tak musi być?! Druga sprawa rura odchodząca od puchy obija się o podwozie. Hmm, pojechałem do serwisu od tłumików i stwierdzili, że rura jest za długa ale kiedy się ją skróci będzie obijać o belkę. Ja już zgłupiałem. Napisałem do kadexu i oni skontaktowali się z ulterem. Pan z Kadexu powiedział, że bardzo przeprasza za przeoczenie i okazało się, że nowe tłumiki te najbardziej zbliżone wyglądem do ori puszek zostały prze projektowane żeby przeszły homologację na Niemcy. Powiedział, że coś tam w środku też zmodyfikowali bo był zbyt głośny i nie spełniał norm (ciśnieniowych) ?!. Pan z kadexu odesłał mnie do ultera bym już z nimi załatwił sprawę.No to dzwonie do Ultera, Pan powiedział żeby odesłać na ich koszt tłumik i oni jeszcze tego samego dnia odeślą mi nowy. Odesłałem a dzisiaj się dowiedziałem, że będą mi modyfikować ten mój stary i skracać końcówkę. Nosz kurna! jak tak można! Nie dość, że spieprzyli to jeszcze będą robić mi druciarnie. Tłumik ma za długą rure odchodzącą od puchy i ciekawe co zrobią żeby nie obijała mi się o podwozie. Nie mówie o pojawiających się ogniskach rdzy na końcówce. Jutro mam tam dzwonić znowu i rozmawiać z osobą odpowiedzialną za moją sprawę. Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy. Nie ulega wątpliwości, że to Ulter jest za to odpowiedzialny bo dostarczył kadexowi złom. Będę Was informował o przebiegu tej sprawy
Pozdrawiam
A! Ci którzy mają podobny problem i też dostali tłumik z długą końcówką niech piszą do kadexxu. Poinformowałem tam Pana, że nie tylko ja mam taki tłumik.