Ubezpieczenie w Generali (i inne.) Opinie/ceny

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Ubezpieczenie w Generali

Numer postu:#16  Postprzez Borys » Wt 21:14, 26 lut 2013

Auto ubezpieczyłem w firmie Alianz w Fiat Partner Katowice. Cały pakiet bez udziału własnego na oryginalnych częściach w ASO.
Koszt to 1292 zł.
W sumie po rozmowie z różnymi agentami wszystko to zależy kto jakie sobie wykupi AC. Jeżeli patrzy się na najtańsze z udziałem własny na zamiennikach to później ludzie maja pretensje czemu takie małe odszkodowanie dostałem.
Pozatym usłyszałem że jak mają być problemy to czy to będzie PZU Hestia Axa Alianz itp to i tak będą nie ma na to reguły. NA internecie można wyczytać na każdą ubezpieczalnie negatywne opinie.
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG
Imię: Paweł

Numer postu:#17  Postprzez sebek9999 » Wt 21:44, 26 lut 2013

Borys napisał(a):Auto ubezpieczyłem w firmie Alianz w Fiat Partner Katowice. Cały pakiet bez udziału własnego na oryginalnych częściach w ASO.
Koszt to 1292 zł.
W sumie po rozmowie z różnymi agentami wszystko to zależy kto jakie sobie wykupi AC. Jeżeli patrzy się na najtańsze z udziałem własny na zamiennikach to później ludzie maja pretensje czemu takie małe odszkodowanie dostałem.
Pozatym usłyszałem że jak mają być problemy to czy to będzie PZU Hestia Axa Alianz itp to i tak będą nie ma na to reguły. NA internecie można wyczytać na każdą ubezpieczalnie negatywne opinie.

Tak, Paweł nie każdego stać na tak drogie ubezpieczenie weź to pod uwagę, bo koszt 1300 zł to nie są małe pieniądze !!! Więc każdy oszczędza bo jest kryzys i większość osób wybiera tańsza ofertę.
sebek9999
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.2 8v 69KM
Imię: Sebastian

Numer postu:#18  Postprzez nevermind » Śr 22:19, 27 lut 2013

sebek9999 napisał(a):Tak, Paweł nie każdego stać na tak drogie ubezpieczenie weź to pod uwagę, bo koszt 1300 zł to nie są małe pieniądze !!! Więc każdy oszczędza bo jest kryzys i większość osób wybiera tańsza ofertę.

Tylko po co kupować iluzoryczne poczucie bezpieczeństwa? Oszczędzać można na OC, ale w przypadku AC najważniejsze są OWU oraz zniesienie wyłączeń odpowiedzialności ubezpieczyciela, a nie cena. Co da oszczędność 200 - 300 PLN na składce, jeżeli w przypadku likwidacji szkody będą same problemy.
nevermind
Świeżak

Panda: Classic My Life
Imię: Marcin

Numer postu:#19  Postprzez bambrys » Cz 13:01, 28 lut 2013

Panowie ubezpieczenie kończy mi się 3 marca wczoraj byłem przedłużać w PZU , Panda wyceniona na 9800zł
Koszt całego ubezpieczenia 854zł
OC + ochrona zniżek 214zł
AC na częściach serwisowych bez udziału własnego- 468zł
NNW najtańsze 33zł
PZU auto pomoc najtańsze 59zł
PZU auto szyba 80 zł
I powiem wam że nie chce w innych pseudo firmach
Obrazek
bambrys
Specjalista

Panda: 1,1 Olimpic klima gaz BRC
Imię: Dawid

Numer postu:#20  Postprzez JaceK » Cz 13:13, 28 lut 2013

Moja panda
na wczoraj w PZU pełny pakiet

850zł

wg mnie jest OK. wali mnie cała Benafia :)
PCP
JaceK
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Imię: Jacek

Numer postu:#21  Postprzez MDMA66 » Pn 14:15, 20 maja 2013

Benefia , Generali towarzystwa beznadziejne
najlepsze PZU hestia axa Allianz, tyle że
ubezpieczenie konczy mi sie na poczatku CZerwca
oc mam pełna zniżke z ac niestety 3 szkody dwa razy ktoś mi wjechał w bok raz gradobicie

Stawki
Allianz kontunuacja 3500 zł

Hestia 5000zł

PZU 3000zł

axa 3000zł

MTU 2000zł

Czytałem regulamin MTU jest spoko nauczony z doświadczeniem z Generali i przeprawą ma bardzo dobre warunki...ale wogóle nie posiadają dobrych opinii w necie, ja rozumiem że nikt nie ma 100% pozytywnych opinii ale mi wystarczy 50% na %50 ale jak ktoś nie ma ich prawie wogóle to coś jest nie tak...

ma ktoś z MTU? jakie wrażenia???
MDMA66
Bywalec

Panda: Sprzedana
Imię: Michał

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...