Przydatne aplikacje do androida

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Przydatne aplikacje do androida

Numer postu:#1  Postprzez Vito » So 13:08, 09 lut 2013

Wymieniam telefon, we wtorek kurier przywiezie LG L7 :)

Co polecacie najlepiej bezpłatnego :D
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Re: Przydatne aplikacje do androida

Numer postu:#2  Postprzez Worczynski » So 17:11, 09 lut 2013

Aplikacje ING do obsugi konta :D i Automapę, ja tyle w SGS3 musiałem dorzucić, żeby funkcjonował jako tako :) Reszta jest, mniej lub bardziej zaszyta :)
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#3  Postprzez jojo81 » So 22:19, 09 lut 2013

Żeby nie zakładać nowego tematu a pociągnąć nazwe go "androidowy" no chyba, że autor ma coś przeciwko lub modrator, co polecicie do ok.500zł z androidem i żeby sprawnie szło w miarę świeże, żeby się chociaż na roczną gwarancję złapać?
W sumie mam typa szajsung ace 2 oczywiście używka i okazja w tej cenie ale będę czekać lub może coś innego z wyświetlaczem jak ace 3.8'' lub więcej wystarczy 4''.
Trochę bywałem w centrum pediatrii w chorzowie z młodym i czas umilał mi żony lg gt540 i tak mnie pociągło do dotykowca na androidzie.
Wszystko zeszło na bok od kiedy jest Bartłomiej.

Było GP PB,Croma JTD,Bravo T-Jet
a została Panda 1,1 i wół roboczy Passat TDI ATJ
jojo81
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 2004 r. Actual + drobne własne zmiany

Numer postu:#4  Postprzez JaceK » So 22:52, 09 lut 2013

polecam automapę na androida, do tego forum.android.pl tam jest wsio co potrzebne, co przydatne... i jeśli chcemy inną aplikację do sms to tylko gosms
PCP
JaceK
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Imię: Jacek

Numer postu:#5  Postprzez ma16 » N 18:52, 10 lut 2013

Uważajcie na aplikacje na androida pierwsze co poblokujcie sobie smsy specjalne.ostatnio miałem niespodziankę na rachunku w formie 30 zlotowego smsa specjalnego wysłanego w czasie kiedy byłem na badaniach u lekarza. Od tej pory wszystko mam zablokowane. Niestety nie wiem która aplikacja miała wirusa... Wszystkie ściągałem z play marketu...
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !

Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
ma16
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1,1 2003 - SOLD :(
Imię: Marek

Numer postu:#6  Postprzez bart_tychy » So 1:58, 16 lut 2013

jeżeli to android to polecam jeszcze: Torque Pro (OBD 2 & Car), cena full wersji 15zł więc do przeżycia, ale można za free demo ściągnąć. a czasem może sie przydać :)
- notatnik
- odtwarzacz filmów avi.
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Numer postu:#7  Postprzez JaceK » So 2:17, 16 lut 2013

Wszystkie apk są dostępne w google play. a jeśli jest ona płatna, polecam ta nazwę wpisać w google z dopisiem ipmart.

Ipmart to forum nasze, wiele apk z witaminką :)

Polecam
PCP
JaceK
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Imię: Jacek

Numer postu:#8  Postprzez Mastertoon » So 11:11, 16 lut 2013

JaceK napisał(a):Ipmart to forum nasze, wiele apk z witaminką :)

I nieźle przeterminowanych :wink: Podpięcie karty do płatności jest dziecinnie proste a te kilka zł na fajny program czy grę to nie wydatek. Poza tym są programy jak "AppSales" które informują o promocjach na zakupy, czy też od czasu do czasu zajrzeć po informacje na jakieś forum android bo Google robi promocje na różne święta i okazje- ja 3/4 swoich apek kupiłem na promocjach za dosłownie grosze.

Co do polecanych programów:
NaviExpert do nawigacji, Mapa burzowa dla wiosennej rozrywki (bo lubię robić fotki błyskawic), Flightradar24 dla ciekawostki co i gdzie leci nad nami, Gastronauci dla szukania dobrego jedzonka, ING Mobile dla bankowości, MoboPlayer dla filmów, Opera Mini do internetu, QuickPic alternatywa do przeglądania zdjęć, Yanosik do fotoradarów itp, TuneIn Radio do słuchania stacji radiowych przez neta, Torque oraz AlfaOBD do samochodu, PromoHunter do promocji w marketach, OfficeSuite do przeglądania dokumentów, ZłapTaxi do szukania taksówek i Transportoid jako rozkład jazdy busów, SoundHound do wyszukiwania tytułów piosenek, eWeather HD lub Beautiful Widgets dla pogody, Sky Map do szukania gwiazd. Do tego zestaw od Google czyli Tanslate, Googles, Mapy Jeśli lubimy modyfikacje telefonu to oczywiście SetCPU do o/c, System Tuner do ogólnego zarządzania systemem, Titanium Backup jeśli często zmieniamy rom, AdFree dla pozbycia się reklam, FasterFIX dla polepszenia GPS.
Z gierek Little Empire, Frontline Commando, Wheres my water, serie Asphalt, Battle Bears, serię NFS (szczególnie Hot Pursuit), Guns 4 Hire, Gun Bros, Falling Fred i Running Fred, Blood & Glory, serię Call of Mini no i oczywiście Dead Trigger.
A jako mieszkaniec Jaworzna polecam naszą miejską aplikację- Gdzie jest moja kupa :rotfl:
Obrazek
Mastertoon
Stały bywalec

Panda: 1.3 Multijet Dynamic
Imię: Darek

Numer postu:#9  Postprzez adales » So 12:44, 16 lut 2013

Ja używam My cars.
Służy do zapisywania tankowań, przeglądów itd. Robi fajne wykresy, daje obraz o kosztach utrzymania samochodu itd
adales
Aktywny

Panda: Active
Imię: Adam

Numer postu:#10  Postprzez Worczynski » So 18:00, 16 lut 2013

Ja śledzę promocje w Google Play i też kupuje na przecenach jak jest coś fajnego, w końcu to najczęściej apki za parę złotych, nawet nie opłaca się ich kraść. Szczególnie, że potem ma się dożywotnie aktualizacje, nie trzeba się bawić, tanio można święty spokój kupić :)
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#11  Postprzez nevermind » So 19:07, 16 lut 2013

Polecam Fuel Log do analizy kosztów użytkowania auta. Jest darmowa, a w wersji płatnej można rejestrować wydatki na kilka samochodów oraz eksportować dane.
Navi Expert do nawigacji - moim zdaniem bezkonkurencyjna nawigacja.
Chrome do przeglądania netu - można zsynchronizować zakładki z wersją stacjonarną.
MX player do filmów.
mBank i R-online do bankowości.
Tapatalk do przeglądania forów.
Angry Birds do zabijania czasu.
nevermind
Świeżak

Panda: Classic My Life
Imię: Marcin

Powrót do Luźne tematy...