Powitalnia
Wydaje mi się, że wątek danej osoby w powitalni powinien mieć żywotność 7 dni, po tym czasie temat powinien zostać zamknięty czyli po prostu nie zawierać możliwości dodawania kolejnego "cześć siema".
Zamknięcie byłoby dobrym rozwiązaniem bo po pierwsze, nie zaśmiecałoby forum, po drugie wątek tej osoby nadal by istniał i łatwiej byłoby ją odnaleźć (w razie potrzeby, a wiadomo, że bywa różnie).
Trzeba pamiętać o tym, że wiele z rejestrujących się osób to obserwatorzy, nie każdy z nich posiada pandę co oznacza, że nie założy tematu Moja Panda, więc jakiekolwiek informacje o tej osobie będą jedynie w powitalni.
Ponad to... co jak co, ale powitania obrazuje w jakiś sposób wzrost liczebności forum.
Co do formy przedstawiania swojej osoby, trzeba dobitniej sformułować wiadomość od Administracji, która przychodzi zaraz po aktywacji konta. Myślę, że to powinno wystarczyć
Z mojej strony mam jeszcze jedną uwagę odnośnie forum.
Dlaczego przy avatarze widzimy wiek, ilość postów, lokalizację, a na miłość boską nie ma IMIENIA?Wiem, że jest temat, w którym każdy podaje jak ma na imię (wg mnie to też jest trochę powielanie powitalni), ale forum się rozrasta, dla nowych osób będzie coraz ciężej przeglądać wszystkie strony tego topiku, żeby np sprawdzić, że Mixer to ma na imię Sebastian, albo jak ma na imię bobofrut. Gdyby było to zamieszczone pod avatarem łatwiej ludziom byłoby zaznajomić się z naszymi imionami, zwłaszcza mając w perspektywie spotkanie na ogólnopolskim.
Są loginy, które zawierają w sobie imię, są loginy, które pozwalają się zwracać nimi do danej osoby, ale są też takie, których nijak nie można użyć w realu i jest to kłopotliwe. Może być tak, że niestety nie spędziliśmy przed zlotem wystarczająco dużo czasu żeby dowiedzieć się w jaki sposób zwracać się np. do ma16.
Mam nadzieje, że rozumiecie o co chodzi, a osoby, których użyłam w przykładach się nie pogniewają