Numer postu:#1 przez schalker » Cz 22:45, 28 cze 2012
Witajcie,
mam nietypowy problem, z którym nie możemy sobie z ojcem poradzić. Jego Panda z 2005 roku, wersja Actual, przebieg 55 tys km. Słychać trochę denerwujące huczenie podczas jazdy, huczenie jest jednostajne, raczej ciężko je zlokalizować.
Na początek myśleliśmy ze to wina opon - były w niej jeszcze oryginalne 7 letnie Dębice Passio. Założyliśmy w miarę nowe Fuldy - niestety nic nie pomogło.
Na drugi ogień poszły tylne łożyska. Jak się okazało nie były w najlepszym stanie, ale i to nie one powodowały huczenie. Dzisiaj natomiast tato wymienił komplet przednich łożysk ... no i niestety na nic się to zdało. Jeszcze doradziłem tacie aby zrobić zbieżność - poprzedni właściciel wymieniał niedawno przednie amortyzatory i zbieżność nie była sprawdzana ...
Huczenie nie jest wymysłem, bo sam mam taką samą Pandę z 2006 roku, z przebiegiem ponad 200 tys i w kabinie jest o wiele ciszej. Już się zastanawiam, czy może ta Pana nie ma jakiś elementów wygłuszających, które są w mojej Pandzie ( u mnie np. są połówki tylnych nadkoli, u taty już nie).
Jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem to proszę o pomoc.
Pozdrawiam