Numer postu:#152 przez Kamillo » Cz 16:23, 01 mar 2012
no czas na mnie: byłem, widziałem, macałem... jeszcze nie jechałem. wersja Lounge
ale po kolei: podchodzę i... widzę dużo większe auto niż się spodziewałem. niby jest tylko o 1 cm wyższa, ale robi wrażenie zdecydowanie większej - może przez 15" felgi? niby nie dużo szersza... a jednak jest to zdecywoadnie bardziej "barczyste" autko, niż nasze Pandy. no i wewnątrz to czuć. podobają mi się relingi - takie bez prześwitu, niższe - łatwiej będzie umyć szczotką na bezdotykówce, gąbką ręcznie, no i mniejszy opór powietrza stawaić będą. przód sympatyczny, może wydaje się dość krótki, ale OK. tył, poszerzony, z niższym progiem załadunku do bagażnika a sam bagażnik większy - niby o tylko 20 litrów ale widac to. minus za brak oczek do mocowania bagażu. za to plus za półkę podnoszącą się z pokrywą bagażnika. czyli wrażenie pozytywne!
dzwięk zamykania drzwi super - wyraźne, basowe klapnięcie, a mechanizm otwierania (pewnie ulepszona konstrukcja ogranicznika twarcia drzwi - super!
fotele: dłuższe siedzisk, mocno wyprofilowane - zarówno siedziska jak i oparcia, wygląda, że bedą dawały dobre podparcie w zakrętach. tapirecka miła dla oka i w dotyku. miejsca - na szerokość luźniej, na wysokość więcej (ale porównuję do mojej, czyli z dwuczęściowym szklanym dachem...). reszta chyba bez zmian. jeden ale wyraźny minus - kto im podsunął pomysł, by oparcie foteli regulował się skokowo, dźwignią, a nie płynnie pokrętłem jak w naszych Pandach??? za to powiesić za... mały palec u nogi:D
deska rozdzielcza: zdecydowanie lepsze plastiki, milsze, dobrze spasowane. złe wrażenie dotykowe robi tylko ten plastik przy dźwigni zmiany biegów. przyciski do przełącznia stacji radiowych zgrupowane średnio. za to fortepianowa czerń super! gałka skrzyni biegów też super, ale dźwignia hamulca awaryjnego już nie. nieporęcna i tyle. obicia drzwi miłe - jadąc w krótkim rękawie miło będzie oprzeć tam łokieć:D no i ten nadruk Panda, Panda, Panda, Panda ciągnący się na boczkach drzwiowych w nieskończoność super! kierownica z tym środkiem jakaś taka... pełna, ale dobrze leży w rękach. "pochylone" do przodu zagłówki - super!
nagłośnienie - hm.... słabo, słabo... ale znowu porównuje do tego z mojej Pandy: 8 głośników i sub...
boczne listwy dość dominujące... ale można na to patrzeć. światła przód, tył - dla mnie pozytywnie.
sumując: nowa Panda zrobiła na mnie dobre wrażenie. choć ma milusiński kształt - momentami aż "słodkawy", to jest to bardziej dorosłe/dojrzałe auto niż nasze obecne modele. koniec-końców zrobiła na mnie lepsze wrażenie niż się spodziewałem:D
Ostatnio edytowano Cz 16:27, 01 mar 2012 przez
Kamillo, łącznie edytowano 1 raz