Witam,
Zastanawiam się nad wykonaniem drugiego przeglądu gwarancyjnego, panda 1.1 lpg, 38 000 km. Według ASO przegląd obejmuje: wymianę oleju Selenia 20K -3 x 42.00 , filtru oleju 20, filtru powietrza 20, płyn hamulcowy Tutela Top4 - 25, świece zapłonowe 4 x 27.
W ramach przeglądu wymieniają w/w elementy, wykonują sprawdzenie i czyszczenie układu hamulcowego, wyważenie kół, diagnostykę układu zawieszenia oraz diagnostykę elektroniczną układu wtryskowego oraz sprawdzają ustawienie świateł. W ramach przeglądu przedłużają gwarancję na trzeci rok oraz dokonują wprowadzenia informacji na serwer Fiata. Pytałem się w trzech ASO koszty za wszystko wynoszą:
1. 850 zł
2. 750 zł
3. 500 zł
Zastanawiam się czy nie robić tego przeglądu i stracić gwarancję, a może pójść do Pana Henia i niech zrobi porządnie, a nie z fuszerką. Mam złe doświadczenia z ASO. Czy opłaca się pójście do zwykłego mechanika i ile może chcieć za to co chce zrobić ASO (oczywiście oprócz wprowadzenia na serwer Fiata ). Kogo polecacie, kto zrobi to dobrze bez partactwa. Jak myślicie, a może coś samemu zrobić się da? W jakimś poście znalazłem taki zakład http://maps.google.pl/maps/place?cid=21 ... ction=open, dobrzy są, podołaliby?