Numer postu:#16 przez Albercik » Pn 16:55, 23 paź 2017
to radio, do którego dałeś linka - ma AUX (widać na nalepce) Radia mają ten sam kolor i w P2 przed liftem (z jasną dechą) są ciemniejsze od deski, a w pandach z ciemną dechą - są jaśniejsze
Numer postu:#17 przez thomson » Pn 17:17, 23 paź 2017
Jak już bym zmieniał to chyba na takie z kodem żeby się nie szczypać z tym później. Poza tym te radia chodzą nawet po ponad 300 zł więc się zastanawiam czy z tymi tańszym wszystko jest ok
Numer postu:#18 przez Albercik » Pn 17:25, 23 paź 2017
Te tańsze to zazwyczaj są z rozbitków z anglii czy grom wie gdzie, gdzie sprzedający chce się pozbyć kloca zalegającego na półce. ciężko jest dostać kradzione, bo tego po prostu nikt nie kradnie...
Numer postu:#21 przez thomson » Wt 5:33, 24 paź 2017
Mój ma problem z czujnikiem obecności płyty w napędzie albo z potencjometrem głośności bo jak nie ma płyty to się sam potrafi włączyć nawet jak auto zamknięte. Rozwiązałem ten problem przez zostawianie płyty zawsze w napędzie (co faworyzuje wersję z czujnikiem). Ale kręcąc pokrętłem głośności zauważyłem, że czasem wartość zmienia się niezgodnie z kierunkiem kręcenia, co znów pasuje do wersji z usterką potencjometru. Nie przeszkadza mi to, bo mam sterowanie z kierownicy i rzadko kręcę przy radiu
Numer postu:#24 przez thomson » Wt 13:16, 24 paź 2017
Dostałem odpowiedź odnośnie zaproponowanego przez ciebie radia za 150 zł. Jest podobno sprawne, ale naklejki nie chcą mi udostępnić, w sumie nie wiem czemu. I twierdzą, że nie ma AUX, bo takiej informacji na naklejce nie znaleźli. Podejrzewam, że nie wiedzą jak szukać, ja zresztą też nie. Jak wyczaić czy radio ma AUX? To jest zakodowane w oznaczeniu modelu czy na wlepce ze schematem pinów w kostkach?
Numer postu:#26 przez thomson » Śr 8:55, 25 paź 2017
Dzięki. Czekam na info od gościa czy takie oznaczenia są na tym radiu. Próbowałem dopatrzeć się tych pinów na naklejce tego radia: http://allegro.pl/fabryczne-radio-cd-mp ... 86412.html gdzie ty stwierdziłeś, że widać. Ale przy tej rozdzielczości zdjęcia nie bardzo to widzę
Numer postu:#28 przez Albercik » Śr 18:13, 25 paź 2017
Na nalepce widać bo... są narysowane. W wersjach bez aux jest w tym miejsu biała plama
Kod do radia gościu z netu Ci ogarnie jak mu wyślesz numery z nalepki na radiu, ale najpierw spróbuj 5366. Mam dwa różne radia (Blaupunkt i bosch) i w obu jest taki sam kod, więc może będziesz miał szczęście. Z resztą w innych radiach marki fiat też ten kod często występuje.
Numer postu:#30 przez thomson » Śr 18:48, 25 paź 2017
Kostkę od sterowania z kierownicy masz podłączoną pod te piny czy w inne gniazdo? Muszę chyba najpierw wymontować radio i zobaczyć co i gdzie mam podłączone