Witam Kolegów,
Jako iż jestem na etapie kompletowania swojego zestawu narzędzi do warsztatu, chciałbym zaproponować temat w którym będziemy pisać jakie narzędzia posiadamy i wyrażać na ich temat opinie.
Obecnie używam zestawu narzędzi Yato 94el kupionego w Castoramie za 200 pln.
Niedawno kupiłem kobyłki firmy Vorel 3t za 90 pln (marka dystrybutora narzędzi Yato - firmy TOYA) oraz klucz dynamometryczny tej samej firmy za 70 pln – tym razem w BricoMarche.
Zarówno z pierwszych jak i drugich narzędzi(mimo ich krótkiego stażu w moim warsztacie) jestem bardzo zadowolony i mogę je z czystym sumieniem polecić.
Z elektronarzędzi kupiłem w Casto zestaw kątówka + wiertarka + wkrętarka akumulatorowa – cena 200 PLN. Skusiła mnie 3 letnia gwarancja. Na razie narzędzi użyłem kilka razy więc mogę tylko powiedzieć, że działają. Wszystko przed nimi bo za kilka miesięcy rozpocznie się budowa domu więc na pewno dostaną po tyłku
Jakich narzędzi używacie u siebie?
Jaki mają staż w Waszych warsztatach?
Polecili byście te narzędzia? Tą firmę?
Proponuję żeby nie wklejać w posty linków do allegro (bo ogłoszenia kiedyś się skończą) a zdjęcia z np. google grafika lub linki do tych zdjęć.
Zachęcam do dyskusji która pozwoli nam w przyszłości dobrać narzędzia zgodnie z potrzebami i być może uniknąć zakupu sprzętu niskiej jakości.
Dominik