Dziwna praca pompy "bulgotanie"

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Dziwna praca pompy "bulgotanie"

Numer postu:#1  Postprzez nervous » Pt 0:07, 29 kwi 2016

Witam,

Od praktycznie samego początku jak posiadam miśka od wymiany kompletnego rozrządu podczas jazdy w szczególności przy mocniejszym przyspieszaniu dziwne " bulgotanie" . Znalazłem na forum kilka informacji na ten temat tj np zapowietrzony układ.
Odpowietrzyłem wg waszych podpowiedzi i bulgotanie ustało na jakiś czas ..ponownie odpowietrzyłem układ już nawet z podjazdem na krawężnik żeby misiek miał przód lekko do góry i jakiś tydzień temu .. bulgot wrócił.
Czytałem też, że po prostu pompa może tak pracować z powodu ustawienia łopatek. Pompę mam założoną firmy DOLZ ponieważ SKF którą zakupiłem dziwnym trafem nie pasowała to mechanik pojechał do swojej hurtowni ze starą pompą i mieli taka tylko dolz. Dodam, że autko nie ma problemu z grzaniem ani falującym wskaźnikiem temperatury wszystko podręcznikowo.

Jak myślicie powinienem się tym przejmować czy ta pompa po prostu tak ma?
nervous
Świeżak

Panda: Active 1.1 '06
Imię: Adam

Re: Dziwna praca pompy "bulgotanie"

Numer postu:#2  Postprzez morpheus1581 » Pt 8:50, 29 kwi 2016

Spróbuj jeszcze raz odpowietrzyć. Przy chłodnicy, patrząc od przodu auta, wewnątrz u góry po lewej stronie masz odpowietrznik. Taki kranik plastikowy. Spróbuj tam odpowietrzyć.
Poza tym takie bulgotanie to raczej norma. Zwłaszcza jak zgasisz auto rozgrzane to słychać. Płyn się kurczy i rozszerza
morpheus1581
Klubowicz na emeryturze

Panda: Była Panda jest Fabia
Imię: Marcin

Powrót do Mechanika - problemy techniczne