Przerywa lewy tylny głośnik

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Przerywa lewy tylny głośnik

Numer postu:#1  Postprzez piotrb » Wt 15:23, 28 kwi 2015

Dawno nic tu nie pisałem, bo panda sprawowała się bezproblemowo ale w końcu i mnie coś dopadło :D
W lewych tylnych drzwiach przerywa mi głośnik (za kierowcą). Co ważne, gdy drzwi są zamknięte, gra OK. Dziś czyściłem auto i zauważyłem że w momencie otwierania / zamykania drzwi głośnik przerywa, a w pewnym miejscu (drzwi otwarte do tego 1 'stopnia' / 'ogranicznika') nie gra w ogóle. Nie zauważyłem tego wcześniej, w lutym panda była w naprawie (remontowany tył po tym jak mi w niego wjechali :( ) możliwe, że coś przy uderzeniu się popsuło? Poruszałem dziś tą przelotką w drzwiach w której są kable i jest lepiej - głośnik zaczął grać, ale to rozwiązanie tymczasowe.

Dobierał się ktoś do tej instalacji? Wg mnie mam jakiś przetarty kabel w tej przelotce, a może tam jest jakaś złączka i coś nie kontaktuje. Jak to się otwiera? Trzeba zdejmować cały bok z drzwi czy można jakoś ściągnąć samą osłonkę przewodów i zobaczyć co i jak?
Ostatnio edytowano Cz 20:01, 30 kwi 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniesiono do właściwego działu :)
piotrb
Świeżak

Panda: 1.1

Re: Przerywa lewy tylny głośnik

Numer postu:#2  Postprzez arnold » Wt 18:40, 28 kwi 2015

Może coś nie grać z wtyczką od przelotki. Może być tak, że twoje poruszanie rozwiązało problem ostatecznie, bo wcześniej wtyczka nie była na swoim miejscu.
arnold
Wymiatacz

Panda: Była, a jest Dacia Duster 2020
Imię: Arnold

Re: Przerywa lewy tylny głośnik

Numer postu:#3  Postprzez piotrb » Wt 18:45, 28 kwi 2015

Orientujesz sie moze czy cala ta przelotka jest zakonczona na koncu jakas wtyczka, czy to tylko oslonka na przewody i pod nia sa kable / zlacza? Da sie to w jakis prosty sposob rozebrac?
piotrb
Świeżak

Panda: 1.1

Powrót do Elektryka - problemy techniczne