Dziwne stuki z przodu

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Dziwne stuki z przodu

Numer postu:#1  Postprzez Pols » Wt 2:04, 31 gru 2013

Słuchajcie, takie pytanko mam.

Ostatnio mam taki dziwny objaw - jak Misiek postoi na dworze przy niższej temperaturze, to po takim postoju podczas jazdy słyszę stuki (coś, jakby stukało w desce rozdzielczej?). Nie podejrzewam jednak żadnych kabli czy czegoś takiego, bo to się dzieje tylko po postoju na dworze, jak wyjeżdżam rano z garażu to wszystko jest ok. Czyżby coś w zawieszeniu?

Do tyłu się przyzwyczaiłem, z resztą na wiosnę planuję to zrobić, ale przód powiem szczerze mnie zaskoczył...
Obrazek
Pols
Moderator

Panda: Active '04
Imię: Marcin

Re: Dziwne stuki z przodu

Numer postu:#2  Postprzez przetwornica » Wt 23:10, 31 gru 2013

Marcin, sprawdzaj pogodę, jeśli będzie zapowiedź większego mrozu, zostaw pandę na dworze. Rankiem, zanim wejdziesz do środka, pobujaj samochodem na boki, jeśli usłyszysz stuki, już wiesz, co musisz wymienić. Jestem świeżym posiadaczem pandy, ale wcześniej w partnerze i w combo miałem to samo, najpierw łączniki stukały przy dużych mrozach na początku jazdy, a dopiero po kilku tkm zaczęły stukać cały czas. Jeśli samochód stoi na idealnie płaskiej powierzchni, możesz spróbować je przekręcić, jeśli chodzą luźno, do wymiany, powinny się przekręcać z płynnym, ale dużym oporem. Grunt to się nie stresować:)
przetwornica
Profesjonalista

Panda: 1.2 Active minus
Imię: Marek

Powrót do Mechanika - problemy techniczne