Kolega Wolfi napisał "komfort jazdy o niebo lepszy"
Można się dowiedzieć co masz na myśli komfortu, co dokładnie się poprawiło?
prowadzenie w zakretach, szeroka opona plus twardszy zawias i panda lusterkami nie dotyka asfaltu
a co do twoich postów odnosnie wiekszych kapci powiedz to dla fiata który do pandy 100HP załozył 15 cali i 195/50
Co do inych zdań o szerokich oponach, na 185 i mokrej nawierzchnie nie odczuwam dyskomfortu, hamuje sie podobnie jak na kolarkach 155.
Fakt odczuwam dyskomfort dopiero podczas sniegu i lodu i to jest masakra, szeroki letni kapeć nie trzyma sie w ogole drogi, oraz na koleinach ale to chyba logiczne przy szerszej oponie. Co do spalania no cóz widocznie mam lekka noge bo nie odczuwam różnicy w spalaniu ale u mnie panda od kilku lat pali w granicach 5,5l/100km. Większość trasa i mało zakorkowane miasto...
Kolejnym minusem który może ludziom przeszkadzac to zapewne krecenie kierownica bez wspomagani. Mi nie przeszkadza, ale znajada sie tacy dla których to bedzie wielki problem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Co do kolein i polskich dróg, no wybacz ale można bardzo łatwo i prosto uszkodzić felge na oponie seryjnej, jesli ktos decyduje sie na nizszy profil chyba wiem czym to grozi, a nie znam desperata co zalozy profil 40 i smiga po najwiekszych dziurach.
Zapomniales jeszcze o przekłamaniu licznika
Przy rozmiarze 185/60 oraz 195/50 wychodzi tyle samo co przy seryjnych 155/80 - tak uprzedzam od razu
Ja piszę po prostu to co u siebie zaobserowałem i czuję na codzień podczas jazdy
I proszę mi nie odbierać mojego posta jako ataku na swoją osobe
I tyle ode mnie
[/quote]