Kolega Wolfi napisał "komfort jazdy o niebo lepszy"
Można się dowiedzieć co masz na myśli komfortu, co dokładnie się poprawiło?
prowadzenie w zakretach, szeroka opona plus twardszy zawias i panda lusterkami nie dotyka asfaltu
a co do twoich postów odnosnie wiekszych kapci powiedz to dla fiata który do pandy 100HP załozył 15 cali i 195/50
Co do inych zdań o szerokich oponach, na 185 i mokrej nawierzchnie nie odczuwam dyskomfortu, hamuje sie podobnie jak na kolarkach 155.
Fakt odczuwam dyskomfort dopiero podczas sniegu i lodu i to jest masakra, szeroki letni kapeć nie trzyma sie w ogole drogi, oraz na koleinach ale to chyba logiczne przy szerszej oponie. Co do spalania no cóz widocznie mam lekka noge bo nie odczuwam różnicy w spalaniu ale u mnie panda od kilku lat pali w granicach 5,5l/100km. Większość trasa i mało zakorkowane miasto...
Kolejnym minusem który może ludziom przeszkadzac to zapewne krecenie kierownica bez wspomagani. Mi nie przeszkadza, ale znajada sie tacy dla których to bedzie wielki problem
Co do kolein i polskich dróg, no wybacz ale można bardzo łatwo i prosto uszkodzić felge na oponie seryjnej, jesli ktos decyduje sie na nizszy profil chyba wiem czym to grozi, a nie znam desperata co zalozy profil 40 i smiga po najwiekszych dziurach.
Zapomniales jeszcze o przekłamaniu licznika
Przy rozmiarze 185/60 oraz 195/50 wychodzi tyle samo co przy seryjnych 155/80 - tak uprzedzam od razu
Ja piszę po prostu to co u siebie zaobserowałem i czuję na codzień podczas jazdy
I proszę mi nie odbierać mojego posta jako ataku na swoją osobe
I tyle ode mnie
[/quote]