Ponieważ nie bardzo wiedziałem do kogo z Adminów/Modertorów zwrócić się z zapytaniem, dlatego napisze tutaj.
Jak wiecie nie jestem na Forum od początku jego istnienia - dołączyłem w październiku 2011 po zakupie Fiata Pandy. Wielokrotnie wchodząc na czyjś profil patrzyłem na opcję "Dodaj do przyjaciół" i "Dodaj do wrogów" i tego dotyczą moje wątpliwości.
Otóż wielokrotnie już miałem zamiar kliknąć "Dodaj do przyjaciół", jednak za każdym razem się wstrzymywałem. Myślałem sobie: "Po co tworzyć grupki wzajemnej adoracji?", i "Czy rzeczywiście jest sens klikać, że ktoś na Forum jest moim worgiem?".
Dlatego byłbym wdzięczny za wyjaśnienie, czemu te funkcje mają służyć. Bo jeśli Forum jest naszym miejscem, ludzi którzy pokochali/polubili/mają z rozsądku (niepotrzbne skreślić) Pandę, to nie muszę tworzyć listy wrogów tylko dlatego, że się z kimś nie zgadzam co do np. moim zdaniem źle trafionego modu. Uważam, że skoro spotykam na tym Forum ludzi z całej Polski - i nie tylko - to mogę się z nimi zgadzać lub nie, ale muszę i chcę ich szanować i tolerować ich odmienne zdanie.
Sumując: Czy rzeczywiście te funkcje są na Forum potrzebne? jeśli tak, to jaki - w zamyśle twórców Forum - był, czy może jest do dziś - ich sens?
Będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości

P.S. Nie chcę tu tworzyć wątku do obrzucania się błotem, kłótni czy zlikwidować czy utrzymać opcję "Dodaj do..." - proszę o rzeczowe, pozbawione złych emocji odpwiedzi