kable wysokiego napięcia?

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: kable wysokiego napięcia?

Numer postu:#31  Postprzez bobofrut » Cz 21:52, 24 sty 2013

To już Janmory z serii proline są lepsze od Sentechów, podobno sentech badziew i też mi nie polecano!
Janmor ma różne opinie. Ogólnie to Janmor/NGK/MM w tych wybierac ;) zależy jaka kieszeń też ;)
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Panda: 1.1[LPG] | 06' | Active+ | Rosso199
Imię: Patryk

Numer postu:#32  Postprzez Romix13 » Cz 21:55, 24 sty 2013

Sentech były po 26zł to sama cena już mówi za siebie :) że kable na chwilę tylko by dojechać do serwisu :hahaha:
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#33  Postprzez bambrys » Pt 0:07, 25 sty 2013

Nie wiem, ja mam sentecha kable w corsie żony i płaciłem blisko 50 zł a szukałem do pandy i jakoś nie mogłem znaleźć za 26 zł, cena na stronie sentecha 54 zł wiec cenowo są podobne do Janmorów to i jakościowo będą takie same
Obrazek
bambrys
Specjalista

Panda: 1,1 Olimpic klima gaz BRC
Imię: Dawid

Numer postu:#34  Postprzez wujek_arbuzzz » Pt 12:25, 25 sty 2013

...Tak czytam ten wątek i się zastanawiam :? ,
czy skoro u mnie wszystko dobrze śmiga, pali na dotyk, spalanie w normie, nie szarpie, nie ma przebić , czy jest sens zmieniać?
Wg instrukcji w 1.1. powinienem zmienić świeczki za 5tyś (bo co 40k), ale VANdzia bryka na LPG już 30k. No to jak?
W Astrze I mam Iskierki do LPG od 92 tyś (pracują wzorowo) i teraz je zmienię tylko dlatego, że sobie zdałem sprawę z przebiegu.
Żeby nie płacić dwa razy za przesyłkę zaopatrzę się w Iskry LPG do obu autek, ale może z zamontowaniem w Pandzie się wstrzymać? Wasza opinia?
Kable WN też niektórzy z Was zmieniają dość często,
ale co ile zmieniacie jak nie ma przebić i gubienia prądu etc.?
Czyli czy zmieniacie (jak tak, to co ile?) jeśli wszystko ładnie śmiga.
tymczasem
Obrazek
wujek_arbuzzz
Aktywny

Panda: 1.1 VAN '05

Numer postu:#35  Postprzez mija » Pt 14:02, 25 sty 2013

Ja w SC bez gazu nalatałem ponad 80kkm i zmieniłem świece później dalej latałem na tych samych kablach - nie rusza się tego co działa bo można popsuć - bez sensu - jak sprzedawałem auto przy 140kkm nadal były ori. kable :)
mija
Profesjonalista

Panda: 1,2 PB/LPG - 2003R
Imię: Michał

Numer postu:#36  Postprzez bambrys » Pt 19:01, 25 sty 2013

jeśli masz oryginalne kable to one naprawdę dużo mogą przejechać i jeśli nic się nie dzieje, dobrze pali, nie szarpie to nie wymieniaj , ja na gazie świece zmieniłem po 40 tyś a kable tylko dlatego że jeden z nich się uszkodził
Obrazek
bambrys
Specjalista

Panda: 1,1 Olimpic klima gaz BRC
Imię: Dawid

Numer postu:#37  Postprzez Romix13 » So 13:18, 26 sty 2013

wujek_arbuzzz napisał(a):...Tak czytam ten wątek i się zastanawiam :? ,
czy skoro u mnie wszystko dobrze śmiga, pali na dotyk, spalanie w normie, nie szarpie, nie ma przebić , czy jest sens zmieniać?
Wg instrukcji w 1.1. powinienem zmienić świeczki za 5tyś (bo co 40k), ale VANdzia bryka na LPG już 30k. No to jak?
...ale może z zamontowaniem w Pandzie się wstrzymać? Wasza opinia?

Jeśli wszystko bryka jak nowe , to miej na zapasie a wstrzymaj się ze zmianą, bo skoro dobre to bez sensu zmieniać. Za to jak coś zacznie szarpać to będziesz wiedział co w pierwszej kolejności zrobić :) i bez zbędnych wydatków.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#38  Postprzez wujek_arbuzzz » N 14:14, 27 sty 2013

:dzieki:
tak zrobię,
nic na siłę.
Obrazek
wujek_arbuzzz
Aktywny

Panda: 1.1 VAN '05

Numer postu:#39  Postprzez ja84 » Śr 23:19, 30 sty 2013

bambrys napisał(a):do silnika 1,1 oraz 1,2 świece to NGK BKR5EZ a kable to już myślę że ci w sklepie dobiorą ale np jak zakładałem gaz dwa lata temu to gazownik mówił mi że świece tylko NGK tylko właśnie żeby na oryginalne trafić a kable polecał SENTECH i powiem tak kupiłem do corsy mojej żony i jak narazie taki zestaw nie stwarza problemów, a jeśli chcesz kable NGK to wejdź na ich stronę i dobierzesz tam odpowiednie kable, ewentualnie JANMORY FAS17 niedrogie 40zł komplet , Bosch kupisz za 60-70 ale myślę że nie ma co przepłacać bo to są Polskie firmy więc mogą być jakościowo dobre (sentech, janmor)

Miałem Boscha wytrzymały 40 tys. (szkoda, że zmieniałem, ale błąd check engine się pojawiał), ngk 15 tys. i ten sam błąd, teraz zastanawiam się nad Janmorami, które podałeś, jak wielu jest przeciwników tak wielu jest zwolenników tych przewodów, co sądzicie?
ja84
Bywalec

Panda: 1.1 54KM LPG

Numer postu:#40  Postprzez bobofrut » Cz 0:09, 31 sty 2013

Jak już Janmora to z ProLine ;)
Co sądzimy..no tak jak napisałeś jest dużo opini, skoro masz do wymiany to przetestuj je :)
Pandaria ma długo je, niebieskie Janmory( i jest :ok:) ja mam NGK i na razie też :ok:
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#41  Postprzez MDMA66 » So 11:14, 02 lut 2013

Ja mam 51 tys przebiegu, fabryczne świece od nowości i kable, chodziło bardzo dobrze ale gdy założylem LPg zaczęło delikatnie szarpać aż do dzisiejszego ranka trasa o długości 20 km zgasł mi z 8 razy... szukam pilnie kabli i zdecyduje się na NKG świece i kable, mam głęboką nadzieje że kable zaś wytrzymają mi chociaż 25 tys... po wymianie napisze
MDMA66
Bywalec

Panda: Sprzedana

Numer postu:#42  Postprzez ja84 » So 19:27, 02 lut 2013

MDMA66 napisał(a):Ja mam 51 tys przebiegu, fabryczne świece od nowości i kable, chodziło bardzo dobrze ale gdy założylem LPg zaczęło delikatnie szarpać aż do dzisiejszego ranka trasa o długości 20 km zgasł mi z 8 razy... szukam pilnie kabli i zdecyduje się na NKG świece i kable, mam głęboką nadzieje że kable zaś wytrzymają mi chociaż 25 tys... po wymianie napisze

Przy gazie wymiana kabli co 20 tys. jeśli wytrzymają, a świece do oporu.
ja84
Bywalec

Panda: 1.1 54KM LPG

Numer postu:#43  Postprzez bobofrut » So 22:57, 02 lut 2013

MDMA66 napisał(a):Ja mam 51 tys przebiegu, fabryczne świece od nowości i kable, chodziło bardzo dobrze ale gdy założylem LPg zaczęło delikatnie szarpać aż do dzisiejszego ranka trasa o długości 20 km zgasł mi z 8 razy... szukam pilnie kabli i zdecyduje się na NKG świece i kable, mam głęboką nadzieje że kable zaś wytrzymają mi chociaż 25 tys... po wymianie napisze

Cytat z dodatku o LPG w AŚ.
"Mieszanka gazowo-powietrzna zapala się trudniej niż mieszanka powietrza z benzyną, stad bardziej obciążony jest układ zapłonowy. Bardzo często tuż po instalacji trzeba wymienic kable zapłonowe, które działały dobrze na benzynie, ale są już za słabe do zasilania gazowego.(...)"
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#44  Postprzez MDMA66 » N 21:16, 03 lut 2013

kable i świece wymienione wsio z NGK, odpala tak samo jak przed wymianą czyli od strzału, za to silnik teraz pracuje równo i bez szarpania...oby jak najdłużej
za świece zapłaciłem 80zł plus kable 50zl
MDMA66
Bywalec

Panda: Sprzedana

Numer postu:#45  Postprzez wojtassslg » Pn 10:25, 04 lut 2013

bobofrut napisał(a):Cytat z dodatku o LPG w AŚ.
"Miszanka gazowo-powietrzna zapala się trudniej niż mieszanka powietrza z benzyną, stad bardziej obciążony jest układ zapłonowy. Bardzo często tuż po instalacji trzeba wymienic kable zapłonowe, które działały dobrze na benzynie, ale są już za słabe do zasilania gazowego.(...)"

Ja bym radził skończyć czytanie pseudo motoryzacyjnych gazet w których piszą takie brednie.
tak btw to waha w KS w jakim stanie skupienia jest?
wojtassslg
Klubowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne