bambrys napisał(a):Agent zrób kalibrację wtrysków jak ci mówiłem i ci spalanie spadnie
I tak Cię nie posłucha
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
bambrys napisał(a):Agent zrób kalibrację wtrysków jak ci mówiłem i ci spalanie spadnie
MDMA66 napisał(a):założyłem instalacje AG Compact 16 stycznia...juz 3 razy tankowalem do pelna roznie mi wchopdzi raz weszlo 27.4 drugi 26.8 a trzeci juz nie pamietam dokladnie zasieg wynosi w przyblizeniu 400km na pełnej butli
bombel napisał(a):MDMA66 napisał(a):założyłem instalacje AG Compact 16 stycznia...juz 3 razy tankowalem do pelna roznie mi wchopdzi raz weszlo 27.4 drugi 26.8 a trzeci juz nie pamietam dokladnie zasieg wynosi w przyblizeniu 400km na pełnej butli
no to niezly wynik, ja tyle km robie ale na ok 30-32l lpg myślę że i u Ciebie jeszcze to trochę wzrośnie bo instalacja sie "układa"
MDMA66 napisał(a):założyłem instalacje AG Compact 16 stycznia...juz 3 razy tankowalem do pelna roznie mi wchopdzi raz weszlo 27.4 drugi 26.8 a trzeci juz nie pamietam dokladnie zasieg wynosi w przyblizeniu 400km na pełnej butli
Agent napisał(a):W środę oddaje auto do gazownika, będzie mi robił kalibracje wtryskiwaczy, ew. wymieni całą listwę. Dodatkowo możliwe, że regeneracja parownika. W sumie i tak to auto przejechało pewnie ok. 100 kkm na gazie, więc przydałoby się zajrzeć do Staga.
Co do tych moich wtryskiwaczy, po których tak wszyscy tutaj jedziecie (czerwone takie, valtek?), to majster (dobry gazownik naprawdę, najlepszy w Giżycku) powiedział, że one są jak radziecki czołg - po błocie, po śniegu, po wszystkim pojadą, także nie wiem skąd macie takie opinie.
zamlynny napisał(a):Może źle zrozumiałeś gazownika, Valteki są jak radziecki czołg - są bardzo awaryjne, nieprecyzyjne i powolne, do tego ciągle się rozregulowują. Silniki Pand maja to do siebie, że mają bardzo krótkie czasy wtrysków na biegu jałowym, spadające nawet poniżej 2 ms, więc powiedz jak ma ten silnik pracować poprawnie na właściwym mnożniku i listwie, której minimalne czasy pełnego cyklu pracy wynoszą ok. 3,5 ms??
victor89 napisał(a):U mnie siedzą:
Stag 300 plus
Tomasetto
Hana pojedyncza czarna
FL-02
Zbiornik Stako 34 litry
45 tys i na razie odpukać żadnego problemu. Spalanie przyzwoite
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości