wujek_arbuzzz napisał(a):...Tak czytam ten wątek i się zastanawiam ,
czy skoro u mnie wszystko dobrze śmiga, pali na dotyk, spalanie w normie, nie szarpie, nie ma przebić , czy jest sens zmieniać?
Wg instrukcji w 1.1. powinienem zmienić świeczki za 5tyś (bo co 40k), ale VANdzia bryka na LPG już 30k. No to jak?
...ale może z zamontowaniem w Pandzie się wstrzymać? Wasza opinia?
bambrys napisał(a):do silnika 1,1 oraz 1,2 świece to NGK BKR5EZ a kable to już myślę że ci w sklepie dobiorą ale np jak zakładałem gaz dwa lata temu to gazownik mówił mi że świece tylko NGK tylko właśnie żeby na oryginalne trafić a kable polecał SENTECH i powiem tak kupiłem do corsy mojej żony i jak narazie taki zestaw nie stwarza problemów, a jeśli chcesz kable NGK to wejdź na ich stronę i dobierzesz tam odpowiednie kable, ewentualnie JANMORY FAS17 niedrogie 40zł komplet , Bosch kupisz za 60-70 ale myślę że nie ma co przepłacać bo to są Polskie firmy więc mogą być jakościowo dobre (sentech, janmor)
MDMA66 napisał(a):Ja mam 51 tys przebiegu, fabryczne świece od nowości i kable, chodziło bardzo dobrze ale gdy założylem LPg zaczęło delikatnie szarpać aż do dzisiejszego ranka trasa o długości 20 km zgasł mi z 8 razy... szukam pilnie kabli i zdecyduje się na NKG świece i kable, mam głęboką nadzieje że kable zaś wytrzymają mi chociaż 25 tys... po wymianie napisze
MDMA66 napisał(a):Ja mam 51 tys przebiegu, fabryczne świece od nowości i kable, chodziło bardzo dobrze ale gdy założylem LPg zaczęło delikatnie szarpać aż do dzisiejszego ranka trasa o długości 20 km zgasł mi z 8 razy... szukam pilnie kabli i zdecyduje się na NKG świece i kable, mam głęboką nadzieje że kable zaś wytrzymają mi chociaż 25 tys... po wymianie napisze
bobofrut napisał(a):Cytat z dodatku o LPG w AŚ.
"Miszanka gazowo-powietrzna zapala się trudniej niż mieszanka powietrza z benzyną, stad bardziej obciążony jest układ zapłonowy. Bardzo często tuż po instalacji trzeba wymienic kable zapłonowe, które działały dobrze na benzynie, ale są już za słabe do zasilania gazowego.(...)"
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości