Silnik gaśnie przy odpalaniu

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Silnik gaśnie przy odpalaniu

Numer postu:#16  Postprzez enka » N 22:57, 13 maja 2012

oczywiście 'podsumowanie' mam nadzieje sprawy się pojawi. aktualnie temat został odłożony na czas późniejszy ponieważ jest cieplej i auto odpala w miarę 'normalnie', choć na jałowym troszeczke leciutko poszarpuje czasem.
I am not lazy, I just rest before I get tired .
enka
Aktywny

Panda: 1.2 2004 / Leon FR
Imię: Łukasz

Numer postu:#17  Postprzez Romix13 » Cz 17:08, 14 cze 2012

tak dla pewności jak znajdziesz chwilę to odepnij akumulator i w stanie spoczynku sobie sprawdz napięcie ,powinno być niemniejsze niż 12,5V - jeśli mniej to nie doładowany.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#18  Postprzez enka » Pt 21:20, 18 sty 2013

Romix13 napisał(a):
enka napisał(a):a może Bosch S3 45Ah 400A? - http://allegro.pl/akumulator-bosch-silv ... 33382.html ?
czy możę 42Ah 390A starczy? fabrycznie mam chyba Exide 40Ah z chyba 360A ale głowy teraz nie dam.

i napisz czy akumulator rozwiązał problem ? jak już zmienisz.

troszkę mnie tu nie było, ale dla potomnych małe podsumowanie. otóż bywało różnie z tym odpalaniem i resetowaniem zegara, czasem nawet w ciepłe dni się to zdarzało - no akumulator już dawno chyba był na innym swiecie, ale po 7~ latach w sumie mógł :mrgreen:

ostatnio padła szybka decyzja - dość, zmieniam akumulator.
zatem dzisiaj wpadła polecana na forum Centra Plus 44Ah 400A i Pandzior odpala od strzała na tym mrozowisku a stoi niestety cały czas pod chmurką. Zegar ani drgnie, tak jak był zaprogramowany tak się trzyma.
enka
Aktywny

Numer postu:#19  Postprzez Kamillo » Pt 22:02, 18 sty 2013

no i widzę wzory wybór jeśli chodzi o akumulator :) zupełnie jak w mojej Pandzie. Gratuluję i niech mrozy nie będę Ci teraz straszne:)
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Numer postu:#20  Postprzez bobofrut » Pt 23:31, 18 sty 2013

Ja przed zimą też wymieniłem bo komp się resetował, wkurzało mnie to zwłaszcza jak ma się na gaz:P
Takie coś kupiłę: http://allegro.pl/akumulator-bosch-s4-42ah-punto-panda-seicento-42-i2934357285.html
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Panda: 1.1[LPG] | 06' | Active+ | Rosso199
Imię: Patryk

Numer postu:#21  Postprzez enka » So 0:12, 19 sty 2013

Kamillo napisał(a):no i widzę wzory wybór jeśli chodzi o akumulator :) zupełnie jak w mojej Pandzie. Gratuluję i niech mrozy nie będę Ci teraz straszne:)

dzięki ;) wydatek w sumie nie duży a i też mam nadzieję że teraz będzie już zawsze wszystko tak jak powinno i bez problemów z odpalaniem przede wszystkim ;)
bobofrut napisał(a):Ja przed zimą też wymieniłem bo komp się resetował, wkurzało mnie to zwłaszcza jak ma się na gaz:P
Takie coś kupiłę: http://allegro.pl/akumulator-bosch-s4-42ah-punto-panda-seicento-42-i2934357285.html

też dobry wybór, będziesz na pewno zadowolony. w swoim Lanosie miałem taki 65Ah i generalnie nigdy mnie nie zawiódł. raz tylko poszedł do podładowania a to za sprawą uciekającego gdzieś prądu w instalce i troszkę kapryśnego silnika ;)
enka
Aktywny

Numer postu:#22  Postprzez Romix13 » N 0:55, 20 sty 2013

A więc akum. rozwiązał problem :) :ok: przynajmniej już nie będą Ci się zegary resetować no i 0 problemów z odpalaniem :) :brawo: . Mój też już się kończy ale jeszcze go męczę, zobaczymy jak długo wytrzyma :P potem się skuszę na nowy :)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#23  Postprzez enka » Śr 2:03, 23 sty 2013

Romix13 napisał(a):A więc akum. rozwiązał problem :) :ok: przynajmniej już nie będą Ci się zegary resetować no i 0 problemów z odpalaniem :) :brawo: . Mój też już się kończy ale jeszcze go męczę, zobaczymy jak długo wytrzyma :P potem się skuszę na nowy :)

dokładnie. te resety zegara i ciągłe nastawianie było strasznie irytujące...
chciałem tylko potwierdzić, że od czasu wymiany aku auto za każdym razem odpala od strzała stojąc cały czas na dworze, czy to z 1 dniem przerwy w jeździe czy 2 gdy jest nie ruszane :mrgreen:
enka
Aktywny

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne