przedświąteczne i świąteczne kradzieże

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

przedświąteczne i świąteczne kradzieże

Numer postu:#1  Postprzez Dorian1.1 » Pt 1:37, 21 gru 2012

Jak wiecie idą święta wiekszosc osob ma wolne, zostawia auto przed domem, w garazu i jedzie do rodziny czy gdziekolwiek. Złodzieje wolnego nie mają. Otóż dzisiejszego wieczoru moja Pandzia wpadła w oko złodziejowi ktory niestety mi uciekł.. Ale autko jest pod domem tylko dzieki alarmowi. Wiec apelujełdujcie akumulatory co by zlodziej nie odholowal jesli nie odjedzie a alarm zadzialal. Montujcie alarmy na potege, to nie żart!! Pilnujcie aut i innych drogich rzeczy. Osobisce myslalem ze mojej pandy nikt nie ruszy, bylem w bledzie.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam

MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się :)
Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Panda: 1.1 54km van 2004r
Imię: Dorian

Re: przedświąteczne i świąteczne kradzieże

Numer postu:#2  Postprzez tomjoz » Wt 20:39, 25 gru 2012

może masz za ładną?? żart oczywiście

mnie to już nie dziwi ludzie nawet na chleb nie mają żywność jest tak droga, że normalna pensja nie starcza,kradną na potęgę co się tylko da, jak jest tylko okazja coś skroić to kroją tak jak nasz pan władca i mąż narodu tusk (rudy)bez R ludy donald jak kraść by żyło się lepiej??
tomjoz
Profesjonalista

Panda: II 1,2 2008rok Dynamic LPG Sekwencja BRC Błękitna
Imię: Tomek

Numer postu:#3  Postprzez wojtassslg » Wt 21:39, 25 gru 2012

a widzicie kolega przede mną ma racje. Tydzień stała na klatce choineczka ustrojona u znajomych i wczoraj w godzinach porannych ktoś ją zapieprzył. Przykład ewidentnie pokazuje jak szeroko pojmowane władze nasze i nie nasze, doprowadziły do upadku podstawowych wartości lawinowo zwiększającej się liczby osób.
wojtassslg
Klubowicz

Numer postu:#4  Postprzez Saszun » Wt 22:29, 25 gru 2012

wojtassslg napisał(a):a widzicie kolega przede mną ma racje. Tydzień stała na klatce choineczka ustrojona u znajomych i wczoraj w godzinach porannych ktoś ją zapieprzył. Przykład ewidentnie pokazuje jak szeroko pojmowane władze nasze i nie nasze, doprowadziły do upadku podstawowych wartości lawinowo zwiększającej się liczby osób.

Rozumiem, że choinka jest niezbędna do życia? Tak samo jak znicze kradzione we Wszystkich Świętych z grobów? Nie usprawiedliwiałabym takich kradzieży biedą, a raczej cwaniactwem. Jeszcze zrozumiałabym jakby ktoś ukradł chleb czy kiełbasę, ale choinkę... ?
Saszun
Wymiatacz

Panda: Active+ 1.1
Imię: Ola

Numer postu:#5  Postprzez Dorian1.1 » Wt 22:56, 25 gru 2012

Moim zdaniem jeslli sie ktos stara i chce zeby jemu starczylo na przezycie musi pracowac. Nie obwinialbym o tą sytuacje p.Tuska poniewaz stara sie chlop jak moze zeby kryzys nie wciagnal nas tak jak wciagnal grecje czy inne upadajace panstwa. Kradzierze to najgorsze z mozliwych wyjsc to przyklad lenistwa, glupoty i innych denerwujących mnie cech. Zycze wszystkim złodziejom wiekszej czy mniejszej krasy soczystej wpadki i długiego wyroku( ktory powinien pracowac na rzecz naszego kraju).

Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Numer postu:#6  Postprzez Camcioo » Śr 0:01, 26 gru 2012

A ja myślę że politykowanie na forum nie powinno mieć miejsca :)
Co do kradzieży ludzie kradną nie dlatego że nie mają co do gara włożyć bo choinka źle się trawi :) tylko dlatego że wolą zabrać jednemu zamiast iść do roboty i zarobić. Po co pracować jak można mieć ot tak :)
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Numer postu:#7  Postprzez tomjoz » Cz 13:36, 27 gru 2012

ale pomyślcie nad tym jak nasz donald dostaje pochwały od merkel to chyba jest coś nie tak....

działa na naszą korzyść,czy dla niemców??? np. podpisanie GMO,zakaz w całej uni,a u nas podpisali to i jeszcze są dumni u nas jest Polska unia nie ta prawdziwa. Dla nich,nie dla nas. A grecja jaki kryzys miała?? u nas normą jest kupowanie książek dzieciom do szkoły, grek nie musi tego robić.

Różnica jest taka,ze w grecji kryzys przyszedł,a u nas jest całe życie i jesteśmy do tego przyzwyczajeni.
tomjoz
Profesjonalista

Numer postu:#8  Postprzez Camcioo » Cz 13:59, 27 gru 2012

jakieś dwa miesiące temu u mnie w sklepie "samoobsługowym" była taka sytuacja że : było małżeństwo z synkiem i jakiś koleś, latali tak dziwnie po sklepie, po chwili małżeństwo zaczęło kupować i zasłaniać sprzedawczynie a koleś w drugim kącie sklepu załadował cały plecak różnych kaw. Założył na plecy kupił piwo i wszyscy wyszli ze sklepu :P Wszystko się nagrało nawet na kilku kamerach ale policja powiedziała że niska szkodliwość czynu i nawet się nie ruszą z komisariatu :P byli przyjezdni więc nic się nie dało zrobić :P Takich sytuacji jest więcej ale większość się odzyskuje na własną rękę :strzela:
przed świętami jest gro ludzi którzy chcą coś podwinąć ale nie jest to jedzenie tylko znicze, piwo :D Wszyscy się nagrywają i czasem siedzimy i oglądamy ich reakcje :P nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :P Jedna babka ładowała pod bluzkę aż jej kiecka spadła haha :D Parodia :D Jak znajdę to nagranie to pokażę :D
Camcioo
Moderator

Numer postu:#9  Postprzez wojtassslg » Cz 14:08, 27 gru 2012

Dorian1.1 napisał(a):Nie obwinialbym o tą sytuacje p.Tuska poniewaz stara sie chlop jak moze zeby kryzys nie wciagnal nas tak jak wciagnal grecje czy inne upadajace panstwa.

Też tak myślałem lub w podobnych kategoriach, ale w wieku 15 lat. Teraz podczas wyborów pozostało mi spożytkowanie tego cennego czasu na pomyślunek o dobrym interesie albo głos oddany na króla Juliana :).

Saszun napisał(a):Rozumiem, że choinka jest niezbędna do życia? Tak samo jak znicze kradzione we Wszystkich Świętych z grobów? Nie usprawiedliwiałabym takich kradzieży biedą, a raczej cwaniactwem. Jeszcze zrozumiałabym jakby ktoś ukradł chleb czy kiełbasę, ale choinkę... ?

Wiadomo, że nie. Może obiecał starej i dzieciom, że będzie na święta choinka, co też generalnie w żaden sposób tego nie usprawiedliwia.
wojtassslg
Klubowicz

Numer postu:#10  Postprzez tomjoz » Cz 14:59, 27 gru 2012

Camcioo napisał(a):jakieś dwa miesiące temu u mnie w sklepie "samoobsługowym" była taka sytuacja że : było małżeństwo z synkiem i jakiś koleś, latali tak dziwnie po sklepie, po chwili małżeństwo zaczęło kupować i zasłaniać sprzedawczynie a koleś w drugim kącie sklepu załadował cały plecak różnych kaw. Założył na plecy kupił piwo i wszyscy wyszli ze sklepu :P Wszystko się nagrało nawet na kilku kamerach ale policja powiedziała że niska szkodliwość czynu i nawet się nie ruszą z komisariatu :P byli przyjezdni więc nic się nie dało zrobić :P Takich sytuacji jest więcej ale większość się odzyskuje na własną rękę :strzela:
przed świętami jest gro ludzi którzy chcą coś podwinąć ale nie jest to jedzenie tylko znicze, piwo :D Wszyscy się nagrywają i czasem siedzimy i oglądamy ich reakcje :P nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :P Jedna babka ładowała pod bluzkę aż jej kiecka spadła haha :D Parodia :D Jak znajdę to nagranie to pokażę :D

ale jak byś żle zaparkował albo przekroczył prędkość o 15 to mandat karny byś dostał,bo to pewna kasa

a w Twoim przypadku coś tam by trzeba popracować i z tego by nic nie mieli wiec mała szkodliwość czynu..

a ty jechałeś jak wariat jak szalony o 15 za dużo... he he
tomjoz
Profesjonalista

Numer postu:#11  Postprzez Dorian1.1 » Pt 12:55, 28 gru 2012

wojtassslg napisał(a):
Też tak myślałem lub w podobnych kategoriach, ale w wieku 15 lat. Teraz podczas wyborów pozostało mi spożytkowanie tego cennego czasu na pomyślunek o dobrym interesie albo głos oddany na króla Juliana :).

Mam rownież takie zdanie, że ten który olewa wybory"bo nie ma na kogo zaglosowac" nie powinien dyskutowac. Wyobrazacie sobie co by bylo gdyby przy wladzy byl Kaczynski? Wojna z rosjanami i brak towaru na półkach tak po krótce.

Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Numer postu:#12  Postprzez mija » Pt 16:18, 28 gru 2012

Ja właśnie wczoraj miałem telefon, że włamali mi się na działkę więc po pracy po wkrętarkę, folię deski i śmigam 96km na działkę. Ładnie jasno od księżyca (bo przestało padać) jak już dojechałem na miejsce.
Do domku weszli po palecie na okno które wybili, ukradli dwa stare plastikowe krzesła - dużo na szczęście nie poniszczyli. Nie jest to i tak rekord bo rok temu ukradli mi 15letnią sławojkę - taki kibelek jak by ktoś miał wątpliwości.
Zabić to mało.
pozdrawiam świątecznie
mija
Profesjonalista

Panda: 1,2 PB/LPG - 2003R
Imię: Michał

Numer postu:#13  Postprzez tomjoz » Pt 19:13, 28 gru 2012

Dorian1.1 napisał(a):
wojtassslg napisał(a):

Mam rownież takie zdanie, że ten który olewa wybory"bo nie ma na kogo zaglosowac" nie powinien dyskutowac. Wyobrazacie sobie co by bylo gdyby przy wladzy byl Kaczynski? Wojna z rosjanami i brak towaru na półkach tak po krótce.

jak by Kaczyński rządził to nie kupowalibyśmy swojego gazu

a co z tego że półki masz pełne jak nie mamy za co kupić,ale można ukraść tak jak to rudy robi
tomjoz
Profesjonalista

Numer postu:#14  Postprzez Camcioo » Pt 22:03, 28 gru 2012

Panowie koniec rozmowy o polityce bo to nie miejsce na tego typu spory :) Peace :strzela:
Camcioo
Moderator

Numer postu:#15  Postprzez tomjoz » Pt 22:18, 28 gru 2012

Też prawda oni mają swój świat,a mu swój, co do tej polityki
proponuję osobne tematy :D ale ja takiego nie założę bo denerwuje mnie polityka jak o niej dyskutuję :D
tomjoz
Profesjonalista

Powrót do Luźne tematy...