Ładny prezent dostałem!

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Ładny prezent dostałem!

Numer postu:#16  Postprzez Vito » Pn 13:04, 24 gru 2012

Oddanie samochodu do ASO na naprawę pokolizyjną nie gwarantuje dobrze zrobionej naprawy.

Już to gdzieś tu opisywałem jakie jaja miałem z bordową pandą po wypadku.
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Numer postu:#17  Postprzez Kardan » Pn 14:42, 24 gru 2012

Prawdę mówiąc żaden samochód nigdy nie będzie taki jak przed naprawą.Są dwa wyjścia: albo od razu po kolizji sprzedaję a forsę z ubezpieczalni zabieram,albo oddaję do naprawy.Zakładać z góry że będzie żle to błąd,lepiej od razu się auta pozbyć.Problem z tym taki że na nowy mnie nie stać a starego nie chcę.Zwłaszcza ze w Polsce kupić dobre auto to jak totolotek.Pojeżdżę tym tyle ile zamierzałem,uzbieram forsę i kupię sobie następny za kilka lat.Jeszcze nigdy z żadnego samochodu nie byłem tak zadowolony jak z tego.
Kardan
Bywalec

Imię: ---

Numer postu:#18  Postprzez Romix13 » Wt 15:20, 25 gru 2012

Trzymam kciuki :ok: :ok: za to by pseudofachowcy zachowali się jak fachowcy i przyłożyli by wyglądało jak z taśmy :)
Powodzenia i czekamy na fotki po naprawie 8)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#19  Postprzez Kardan » Śr 16:49, 26 gru 2012

Jak autko będzie naprawione zrobię fotki.Sprawa musi być zamknięta:)
Kardan
Bywalec

Numer postu:#20  Postprzez Agent » Cz 0:08, 27 gru 2012

JaceK napisał(a):Ja bym wysiadł... i gościu miałby nos złamany :)

Tak najłatwiej, ale każdemu może się zdarzyć, nawet temu najlepszemu kierowcy. Takie życie. Co innego, jakby ktoś jechał na podwójnym gazie, wtedy ryja obić nie zaszkodzi, bo to już kuszenie losu z taką jazdą. Autorowi tematu życzę dużo cierpliwości i niech lepiej od razu weźmie auto zastępcze, bo w to, że zrobią mu je w pierwszym tygodniu stycznia, to założę się, że nawet ASO nie wierzy :lol: Takie realia są w tym kraju, że trzeba poczekać przynajmniej 3 tygodnie :/
Life is 2 short 2b slow...
Agent
Wymiatacz

Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
Imię: Emil

Numer postu:#21  Postprzez JaceK » Cz 0:11, 27 gru 2012

Agent napisał(a):

Tak najłatwiej, ale każdemu może się zdarzyć, nawet temu najlepszemu kierowcy. Takie życie. Co innego, jakby ktoś jechał na podwójnym gazie, wtedy ryja obić nie zaszkodzi, bo to już kuszenie losu z taką jazdą. Autorowi tematu życzę dużo cierpliwości i niech lepiej od razu weźmie auto zastępcze, bo w to, że zrobią mu je w pierwszym tygodniu stycznia, to założę się, że nawet ASO nie wierzy :lol: Takie realia są w tym kraju, że trzeba poczekać przynajmniej 3 tygodnie :/

Jeśli nie nos, to bankowo by się dowiedział, jak ma na imię, cała jego rodzina :)
PCP
JaceK
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Imię: Jacek

Numer postu:#22  Postprzez Kardan » Cz 9:25, 27 gru 2012

Agent napisał(a):

Jak na razie nie mogę narzekać,auto zastępcze dostałem na dzień dobry.Inna sprawa że z niego nie skorzystam,bo znajomi z którymi jechałem tego feralnego dnia, żeby mi nie było tak smutno zaproponowali mi swoją Alfę Romeo na czas naprawy.Miło że są tacy fajni ludzie na swiecie.Panda trafiła do serwisu w piątek,w sobotę ją rozbroili,potem święta.Dzisiaj pewnie zaczną powoli robotę.Lepiej niech robią dłużej niż szybko i byle jak.
Kardan
Bywalec

Numer postu:#23  Postprzez Borys » Cz 10:13, 27 gru 2012

Czekam na fotki i informacje co z autkiem i jak wygląda :) Od chłopaków z forum wiem że dobrać odpowiedni zółty kolor do Pandy graniczy z cudem.
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG
Imię: Paweł

Numer postu:#24  Postprzez Franek16i » Cz 11:10, 27 gru 2012

zobacz ile wycenia, jak dobrze wzialbym kase i sam naprawial, tzn dobry znany lakiernik:) i niech on robi, nie ma bidy jak tylko blacharka, jakbys podluznice itp mial ruszone no to tak, dobrze zrobi i nie bedzie widac:) pozatym wiesz co masz i wiesz ze zderzak itp miales robione:), wolalbym takim jezdzic niz kupic nie wiadomo co a niestety u nas kupic auto dobre pewne to naprawde graniczy z cudem....
Franek16i
Wymiatacz

Panda: Pandolot 1.2 + NOS:)

Numer postu:#25  Postprzez Kardan » Cz 12:03, 27 gru 2012

Rozwalone jest :zderzak kompletny,atrapa, maska,obie chłodnice,lampa,lewy błotnik.Prawy do lakierowania (maska go porysowała),belka pod zderzakiem.Podłużnice nie ruszone.A kupić u nas dobre auto to prawie niemożliwe.Lepiej wiedzieć co się ma niż póżniej odkrywać nowe kwiatki.
Kardan
Bywalec

Numer postu:#26  Postprzez Borys » Cz 12:13, 27 gru 2012

Dokładnie :)Czasem nawet od znajomego można się przejechać. Kiedyś kupiłem samochód od znajomego miał być bezwypadkowy, później jednak okazało się coś innego :(
Na polskim rynku trupów nie brakuje, a w szczególności tych sprowadzanych z Niemiec.Auto 10 lat i ok 180tkm hehe. Średnio ludzie tam robią z 50tkm. Oczywiście trafiają się dobre egzemplarze, ale tak samo trzeba za nie więcej zapłacić jak w Polsce
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG

Numer postu:#27  Postprzez Worczynski » Pt 0:14, 04 sty 2013

Z żółtym jakoś dziwnie większość lakierników ma problem, przerabiałem na swoim niestety. Całe szczęście, że podłużnice całe, ja miałem bardzo podobnie, chłodnicę, lampy, wzmocnienie, zderzak, zamknęło się 7,5 tysiąca z ubezpieczenia.

Obrazek

A siłowe rozwiązania niewiele pomagają, podlegają pod KK i słowem, nie polecam, bo z rozbitego auta można dostać więzienie na sztywno albo na sanki. Więc nie szerzyć mi tutaj przemocy, choćby wirtualnie :)

A wyzywanie ludzi od męskich członków to już tylko brak kultury, więc szkoda podejmować dyskusję.
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)

Numer postu:#28  Postprzez PANDARIA » Pt 0:30, 04 sty 2013

Mogę Ci tylko powiedzieć, że straszieeeeeeee Ci współczuję :lza: Wierz mi, że troche rozumiem Twój ból...
Bardzo mi przykro, że spotkało Ciebie i Twoją pandę coś takiego ;/
Obrazek
P A N D A D A R I I : viewtopic.php?f=45&t=2953
PANDARIA
Miss

Panda: Pistacja 1.1
Imię: Daria

Numer postu:#29  Postprzez wojtassslg » Pt 0:35, 04 sty 2013

Potwierdzam kolegę wyżej, u mnie to samo było odcień mocno inny - Robota w ASO autohit tychy. Najlepiej dobierać kolor, odcień przy dziennym świetle na otwartym powietrzu - kto tak robi?
wojtassslg
Klubowicz

Numer postu:#30  Postprzez Camcioo » Pt 0:53, 04 sty 2013

masakra :/
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Poprzednia stronaNastępna strona