Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
Agent napisał(a):5,96 LPG Z miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
mija napisał(a):Może jeździ tylko w trasy i v maks to 70km/h
Mówiłem, że są tu takie osoby co twierdzą, że panda pali poniżej 6l/100km LPG ?
Zastanawiam się jak liczycie spalanie bo może ja źle liczę i dlatego wychodzi mi tak dużo?
Agent napisał(a):Mój wczorajszy raport spalania przyniósł rezultat 10,8 l gazu / 100 km Pięknie Dodam, że jeździłem cały dzień z megafonem na dachu ok. 30-40 km/h, czasami szybciej. W każdym razie bardzo delikatna jazda.
skubie napisał(a):Agent napisał(a):
1. Szybkie przyśpieszanie (maks. wciskanie gazu do 3/4 skoku pedału), aby jak najszybciej wrzucić 5 bieg (ja to robię po przekroczeniu 50km/h). Dalej lekkie wciśnięcie i Pandziocha sama się rozpędza do tych np. 90km/h.
2. Hamowanie silnikiem (ja de facto hamuje tylko na 5 biegu, przy ok. 45km/h zaczyna dawkować LPG, uważam że szkoda dalej się bawić biegami, bo nie wiele już z takiej prędkości zużyjesz hamulców, skrzynię biegów na pewno, bo musisz przerzucić 4 biegi na przestrzeni 40 km/h), bardzo polecam zwłaszcza gdy widzimy teren zabudowany, tak by wyhamować do "naszych przepisowych" 60km/h
3. Tutaj ciekawostka, polecam również jazdę na luzie Np. masz zjazd z górki, a po chwili wypłaszczenia teren zabudowany, trzeba w odpowiednim momencie wrzucić na luz by w jechać w teren z "wiadomą prędkością"
Resztę powie Wam wujek Google
Agent napisał(a):Mój wczorajszy raport spalania przyniósł rezultat 10,8 l gazu / 100 km Pięknie Dodam, że jeździłem cały dzień z megafonem na dachu ok. 30-40 km/h, czasami szybciej. W każdym razie bardzo delikatna jazda.
zamberek napisał(a): hm a zapytam Ciebie kiedy robiłeś reduktor i regulowałeś gaz?
skubie napisał(a):Ja, wrzucę luz to auto przyśpieszy do 70, a na wypłaszczeniu zwolni do 60. Spalę 0,004l (zakładając, że na luzie spala 0,6l/h).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość