Promocja Pandy III

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Promocja Pandy III

Numer postu:#16  Postprzez Deacon » Cz 18:47, 11 paź 2012

tu juz nie chodzi o to, ze z Wloch jest gorsza jakosc niz z Polski tylko o to, ze z Wloch jest drozsza bo tam koszty utrzymania pracownika sa drozsze. dostaja wiecej kasy a sa mniej wydajni od Polakow. jakby robili PIII u nas to byla by tansza i z linii schodzilo by wiecej aut.
nikt tu nie traktuje PII jako cudu techniki bo to nie ta liga. ja mowie o jakosci calego auta a nie plastikow bo w kazdym aucie tego segmentu plastiki sa delikatnie mowiac srednie.
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#17  Postprzez rukh » Cz 20:45, 11 paź 2012

Vito napisał(a):Prawda jest taka, że potencjalny klient nie patrzy na kraj produkcji. Nie wiem jak wy ale ja jak kupowałem pierwszą Pandę nie zwracałem na to uwagi.

oczywiście że nie patrzyłem na kraj produkcji , ba dopiero sporo po zakupie się tego dowiedziałem :P

Nieda się ukryć że cena była głównym wyznacznikiem no i opinie innych użytkowników :D
Obrazek
i hear voices in my head but they speak russian
rukh
Svejkova Gospoda

Panda: Actual 1.1
Imię: Sławek

Numer postu:#18  Postprzez Dreamcatcher » Wt 12:37, 16 paź 2012

Pawell82 napisał(a):Cena się nie zmieni ponieważ jest dorsza produkcja we Włoszech niż w Polsce :/

wiadomo. poza tym im mniej zamówień tym koszt wyprodukowania jednego auta rośnie.
Ale weźcie dwie rzeczy pod uwagę:
mamy kryzys. segment aut małych jest w takim przypadku bardziej wrażliwy niż segmenty wyższe.
Panda II była tańsza, ale w podstawowej wersji nie miała praktycznie nic poza 4. kołami i kierownicą. Nowa panda stanieje po wycofaniu PII ale polegać to będzie na wywaleniu z auta takich "luksusów" jak wspomaganie, el. szyby czy centralny zamek.
Niemniej jak sobie porównałem pandę III 1.2 z punto 1.2 (dokładając np radio, alu i klimę) różnica mi wyszła rzędu 2000zł. Niech nawet będzie 3000 to szczerze mówiąc chcąc kupić nowe autko wolałbym dopłacić te pieniądze. Przynajmniej miałbym auto większe i ładniejsze.
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...