Dużo zależy od tankowania tzn od tego gdzie i wydaje się trudniej policzyć spalanie LPG niż benzyny bo różnie sa ustawione pistolety do gazu na stacjach.
Tankuje na Bliska, Lukoil, Orlen ew. inne sprawdzone przez znajomych lub prze zemnie stacje (nie polecam Shela przynajmniej w mojej okolicy)
Misiek apli różnie w zależności od stylu jazdy najwięcej w trasie 3 osoby jakieś nie za duże pakunki + klima i but do oporu tzn. tyle co na gazie daje radę według licznika 160 ale gps mówi, że raczej do 152 dochodzimy to 9,2LPG - tylko strasznie głośna listwa wtryskowa od 130km/h się robi
Ekonomicznie w miarę ale nadal raczej szybko to 7,5l lpg na 100km trasa - z klimą
Nie mam nigdy samego miasta zawsze cykl mieszany wychodzi między 7,6-8,4 zazwyczaj 8,2 nie zależnie czy żona czy ja choć okazuje się, że od czasu LPG żona jeździ mniej ekonomicznie niż ja.
Nie mam jeszcze doświadczenia z jazdą zimą gaz mam od wiosny.
Dopiero teraz wyczyściłem przepustnicę i krokowca i jak by inny samochód nie szybszy ale dynamiczniej wchodzi na obroty - jeździ odczuwalnie lepiej nie szarpie. Nie jest zamulony.
Instalacja to KME z takim niby droższym w serwisie ale wydajniejszym srebrnym reduktorem i wtryskami reg - wtryski jak już pisałem głośnawe
Chodzi bez problemów w pełnym zakresie obrotów, przepina się na gaz stosunkowo szybko i nie odczuwalnie, już zaczyna się etap w aucie, że gorzej pracuje na benzynie niż na gazie chociaż instalacja jest w aucie od niedawna.
Bardzo kiepski wskaźnik poziomu LPG generalnie trzeba jeździć na licznik
Jazda nawet gdyby spalał 10lpg wychodzi mi taniej niż na kolegi Saxo w dieslu które jakieś ekstremalnie niskie ma spalanie ale wychodzi koło 30zł za 100km oszczędnej jazdy bez klimy.
U mnie to jakieś 26zł z paliwem na rozruch max przy najwyższym zanotowanym spalaniu
aaaa i bez klimy trasa 120-130 km / h to wyszedł 7,2 ale to było zanim wyczyściłem przepustnicę.
aaa 2222 i autko wydaje się na gazie gorzej jeździć z dużymi prędkościami tzn. do 140 jest ok później słabo przyśpiesza słabo jedzie i do 140 to tak 2/3 pedału gazu muszę wcisnąć, a później ciśniesz ciśniesz i niewiele to daje po za spalaniem podejrzewam, że kończy się wydajność wtryskiwaczy ale generalnie te maksymalne prędkości to na autobahnen w drodze na wakacje, a w pl za dużo się nie da więc muszą te wtryski wystarczyć
aaaa 33333 i cały czas wożę ze sobą odważnik tzn. pełen bak bp tak mi polecił montujący lpg tankuje bp do full jak mi sie na odpalaniu zużyje do połowy baku to dolewam do pełna, po przeczytaniu postów osób które mają problem z pompą mogę wozić ten odważnik