Zamknięty/otwarty obieg powietrza

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Zamknięty/otwarty obieg powietrza

Numer postu:#1  Postprzez sfist » Cz 7:58, 23 sie 2012

Witam, mam wrażenie, że urwała mi się linka do przełączania pomiedzy otwartym, a zamkniętym obiegiem powietrza. Zawsze ten przełącznik stawiał pewien opór, a od wczoraj nagle zaczął działać jakby nie był do niczego podłączony i nie ma żadnej różnicy gdy zmienie jego położenie. Stąd moje pytanie: jak sie dostać do tego mechanizmu, który otwiera/zamyka obieg powietrza ? Jak to naprawić samodzielnie ?
sfist
Aktywny

Panda: 2004 1.1 Active

Re: Zamknięty/otwarty obieg powietrza

Numer postu:#2  Postprzez Romix13 » Cz 15:07, 23 sie 2012

Musisz rozkręcić konsole z lewarkiem , czyli podważasz mieszek który jest zatrzaśnięty bodajże z tego co pamiętam na 3 ząbkach :)
Potem odwijasz go do góry i masz dostęp do śrub imbusowych , odkręcasz i ściągasz górną nakładkę konsoli pod lewarkiem , a potem odkręcasz po jednej śrubce po bokach z lewej str. przy nodze i z prawej str. przy nodze wtedy schodzą Ci boczki i cała konsole masz na wierzchu :) a pokrętła nawiewów dodatkowo można wyciągnąć podważając je delikatnie śrubokrętem płaskim :)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Re: Zamknięty/otwarty obieg powietrza

Numer postu:#3  Postprzez Szopek » Cz 18:17, 23 sie 2012

Sprawdź najpierw pokrętło, złap je mocno i pociągnij, zejdzie bez problemów.Możliwe, że pękł tylko plastik przy pokrętle :wink:
Szopek
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.3 M-jet (Black&Yellow edition)
Imię: Kamil

Powrót do Mechanika - problemy techniczne