Reflektory - regulacja i wyjmowanie

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Reflektory - regulacja i wyjmowanie

Numer postu:#1  Postprzez Mastertoon » Cz 13:16, 19 lip 2012

Witam,
mówiąc w miarę krótko i na temat problemem jest padnięty silniczek regulacji w lewym reflektorze, czego efektem jest to, iż teraz świeci wyraźnie niżej niż drugi reflektor.
Nie mam kompletnie pojęcia jak wyregulować to światło, domyślam się ze tymi dwoma plastikowymi pokrętłami z tylu lampy?
Miałem otwartą pokrywkę z tylu reflektora i ostatnio zauważyłem ze w środku nawet jakiś pająk się zadomowił :swir: chciałem więc zdemontować ten reflektor i od razu ogarnąć temat jego regulacji, jednak poddałem się- jedna śrubka od góry, druga za atrapą a trzecia co- demontujemy nadkole czy zderzak?
Bardzo proszę o pomoc, tylko nieco dokładniej gdzie co i czym :wink:
Obrazek
Mastertoon
Stały bywalec

Panda: 1.3 Multijet Dynamic
Imię: Darek

Re: Reflektory - regulacja i wyjmowanie

Numer postu:#2  Postprzez Camcioo » Cz 13:25, 19 lip 2012

Dokładnie trzecia śruba jest taka sama jak pozostałe dwie i znajduje się pod lampą od strony nadkola, jak masz czas miejsce to większość ci poleci zdjęcie zderzaka, ja dałem rade bez demontowania niczego oprócz atrapy grilla :D przy wyjmowaniu trzeba znaleźć odpowiedni kąt nachylenia reflektora żeby go wyjąć :)
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Re: Reflektory - regulacja i wyjmowanie

Numer postu:#3  Postprzez Deacon » Cz 23:19, 19 lip 2012

niestety bywa tak - jak u mnie - że ta śruba pod nadkolem bedzie tak zapieczona, że będzie kręciła się w lampie. da się to zrobić co prawda bez ściągania zderzaka. ale po co się męczyć i tracić nerwy :)
lampy regulujesz tymi dwoma śrubami - jedna regulujesz w pionie, a druga w poziomie.
jedź na stację diagnostyczną i za parę PLN ci wyregulują :)
Ostatnio edytowano Pt 15:30, 20 lip 2012 przez Zwierzak, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Powrót do Elektryka - problemy techniczne