Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
MDMA66 napisał(a):moze jeszcze nie mam LPG ale widze że tu już jest batalia efektywnosci spalania więc powiem wam Panowie powiem tak:
moj EcoDriving:
biegi
1. ino ruszam
2.20-25 km/h (prędkośći)
3.30-35
4.50-60 (nawet sie zdarza ze od 45)
5. przez miasto 55-60 trasa od 65-90, autostrada 100-110
hamuje jak najczęściej biegami...unikam biegu jałowego...jeśli są korki z uwagi na przegrzewanie się sprzęgła używam luuzu... rondo jeśli jest szybkie jadę 3 biegiem od 30 do 35km na h
teraz przykładowa trasa mieszana jazda w mieście i trasa:
Tankowanie 33,coma cos tam litry do pełna koszt 200zł na stacji nie zrzeszonej ale zaufanej...
planowana trasa Oświęcim-Katowice-zawiercie-szczekociny-snochowice(moi rodzice)-kielce(moje rodzeństwo)-Opatów(zamek krzyżtopór)
z tym że potłukłem się troch po katowicach w pewnych sprawach, kielce tez trochę przejechałem gdyż siostry mieszkają na obrzeżach
powrót z opatowa do kielc nocleg
2.dzień kielce-snochowice-kielce
3.dzień taki sam
4.dzień powrót do oświęcimia ta sama trasa
przebieg ok 790 km stan baku: wskazówka nad litera Empty
czyli ładne spalanie na 5litry
fakt więcej trasy w tym było ale mogę śmiało potwierdzić wyłącznie na trasie wyciągne 4 litry
trasa do pracy
Oświęcim-Bieruń-Lędziny i z powrotem
przebieg 17km
cały tydzień daje mi 170 km (5dni=10przejazdów=170km)
tankuje za 50zł wychodzi gdzieś 8.5 litra
już chyba nie muszę tu obliczać...
stylu jazdy się uczyłem 2lata tyle ile mam prawko...
jestem ciekaw ile na LPG wyciągnę
jbaton napisał(a):Instalację mam Tartanini/chyba tak się nazywa/ natomiast nie jeżdżę do aso, ale mam takiego magika w Świdnicy, który wyrzucił mi krokowiec i zainstalował mi śrubę. Tankuję gaz po 2,74/ żadne stacje renomowane , tylko podrzędna stacyjka na bocznej drodze/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość