Który serwis do LPG?

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: ktory serwis dp LPG

Numer postu:#16  Postprzez Borys » Wt 12:09, 06 mar 2012

ja84 napisał(a):Nie sugeruj się gwarancją, lepiej idź do zwykłego sprawdzonego gazownika i będziesz miał pewność, że z instalacją będzie ok. To przez gwarancje ludzie zakładają w ASO, a potem mają problemy. Sam miałem i dlatego ostrzegam. Przeglądy gwarancyjne to zalecałbym też zrobić jeden i potem kolejne u "Pana Henia" zwykłego mechanika (oczywiście też sprawdzonego i poleconego). Kiedyś się dziwiłem dlaczego ludzie tak robią, ale teraz już wiem w czym tkwi szkopuł.

Byłem u swoich mechaników co kiedyś pracowali w ASO Fiata i powiedzieli to samo co ty. Jeżeli masz sprawdzonego gazownika oddaj lepiej jemu bo i tak jak założysz gaz nawet w ASO i będzie się coś dziać z silnikiem to i tak Aso wypnie na ciebie d... bo powiedzą ze jest LPG. Wspominał również żeby nie zakładać odrazu gazu do nowego silnika tylko tak zrobić z 5 tys i dopiero co o tym sądzicie ?
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG
Imię: Paweł

Numer postu:#17  Postprzez ja84 » Wt 23:51, 06 mar 2012

Nie ma reguły, ile masz kilometrów na liczniku. Ja zakładałem chyba od 17 tys. albo i więcej miałem. Od nowości może to zły pomysł, ale ludzie zakładają i są zadowoleni. Instalację do Pandy mniej jak za 3 tys. zł nie opłaca się zakładać.
ja84
Bywalec

Panda: 1.1 54KM LPG

Numer postu:#18  Postprzez Borys » Wt 23:57, 06 mar 2012

ja84 napisał(a):Nie ma reguły, ile masz kilometrów na liczniku. Ja zakładałem chyba od 17 tys. albo i więcej miałem. Od nowości może to zły pomysł, ale ludzie zakładają i są zadowoleni. Instalację do Pandy mniej jak za 3 tys. zł nie opłaca się zakładać.

wlasnie wrocilem z pracy i licznik pokazał 552 km wiec malutko autko jutro bedzie tydzien u mnie czemu mowisz ze ze mniej niz 3 tys nie opłaca sie wkladac intalacji ? ja w albei miałem instalacje polska kme diego płacilem 2200 u swojego gazownika i zero problemow wiec nie wiem w czym problem
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG
Imię: Paweł

Numer postu:#19  Postprzez bunio14 » Pn 12:53, 19 mar 2012

borysek123 napisał(a):ja w albei miałem instalacje polska kme diego płacilem 2200 u swojego gazownika i zero problemow wiec nie wiem w czym problem

Ja mam parownik Alaska na Stag4, wtryskiwacze Matrix. Za calosc dalem 2500, nalatalem 15tys km i nawet instalacji nie dotykalem, spalanie srednio (po 15kkm) wychodzi 7l/100 wiec jak dla mnie OK.
Zakladalem u goscia z okolic Chrzanowa, czyli jakies 60km od Siewierza - moge szczerze polecic, w razie czego namiary na PW
Pozdrawiam,
Filip
bunio14
Stały bywalec

Panda: 1.2 limuzyna [sprzedana] :(
Imię: Filip

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...