Który serwis do LPG?

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Który serwis do LPG?

Numer postu:#1  Postprzez Borys » N 9:50, 04 mar 2012

Witam
Będę w najbliższym czacie myślał nad zagazowaniem mojego pandolota. W związku z tym ze robię ok 25-30 tys rocznie będzie dla mnie to opłacalne :) Autko kupione w Szczęsny-Zjawiony Dąbrowa Górnicza i tam zaproponowali 3 tys BR. Proszę o jakieś opinie lub serwis sprawdzony serwis który zakładał wam gazik
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG
Imię: Paweł

Re: ktory serwis dp LPG

Numer postu:#2  Postprzez skubie » Pn 8:31, 05 mar 2012

może sobie coś wybierzesz http://www.autocentrum.pl/?FF=523&mode=3&regionid=-1

ja się tym sugerowałem, ale u mnie tylko dobrze zamontowali, ustawiać nie potrafią :?
Obrazek
skubie
Bywalec

Panda: 1.1 2004r. BRC Seq24

Numer postu:#3  Postprzez Borys » Pn 9:42, 05 mar 2012

skubie napisał(a):może sobie coś wybierzesz http://www.autocentrum.pl/?FF=523&mode=3&regionid=-1

ja się tym sugerowałem, ale u mnie tylko dobrze zamontowali, ustawiać nie potrafią :?

SKUBIE
Jezeli miałbym zakladać w normalnym zakladzie to nie byłby problem bo mam swojego dobrego gazownika lecz niestety nie pozwala na to gwarancja i tylko ASO :( tylko ktore ???
Borys
Leader Team

Numer postu:#4  Postprzez Huczas » Pn 10:56, 05 mar 2012

Huczas
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.2 Dynamic

Numer postu:#5  Postprzez bombel » Pn 11:06, 05 mar 2012

SKUBIE
Jezeli miałbym zakladać w normalnym zakladzie to nie byłby problem bo mam swojego dobrego gazownika lecz niestety nie pozwala na to gwarancja i tylko ASO :( tylko ktore ???

Jeśli ASO to z czystym sumieniem polecam VIAMOT w Olkuszu, ja tam zakładałem, też mi ich polecono i jestem zadowolony :ok:
Daleko od DG nie masz więc możesz się karnąć i pogadać z gościem ... wszystko rzeczowo i rozsądnie wyjaśni. Zakładają tam instalacje firmy TARTARINI, trzeba się z nimi umówić bo chłopaki mają sporo zleceń - nie odwalają fuszerki, gwar na 2lata, wszystkie papiery dostajesz etc...

sprawdź sobie :mrgreen:
bombel
Maniak

Panda: 1.1 + NOS ;)
Imię: Sebastian

Numer postu:#6  Postprzez Borys » Pn 14:15, 05 mar 2012

Jeśli ASO to z czystym sumieniem polecam VIAMOT w Olkuszu, ja tam zakładałem, też mi ich polecono i jestem zadowolony :ok:
Daleko od DG nie masz więc możesz się karnąć i pogadać z gościem ... wszystko rzeczowo i rozsądnie wyjaśni. Zakładają tam instalacje firmy TARTARINI, trzeba się z nimi umówić bo chłopaki mają sporo zleceń - nie odwalają fuszerki, gwar na 2lata, wszystkie papiery dostajesz etc...
sprawdź sobie

nie wiem jakoś nie jestem przekonany do tatarini z tego co czytałem na forum nie cieszy sie dobra opinia ?
a jaki masz silniczek w swojej pandzie ?
Borys
Leader Team

Numer postu:#7  Postprzez ja84 » Pn 20:18, 05 mar 2012

Nie sugeruj się gwarancją, lepiej idź do zwykłego sprawdzonego gazownika i będziesz miał pewność, że z instalacją będzie ok. To przez gwarancje ludzie zakładają w ASO, a potem mają problemy. Sam miałem i dlatego ostrzegam. Przeglądy gwarancyjne to zalecałbym też zrobić jeden i potem kolejne u "Pana Henia" zwykłego mechanika (oczywiście też sprawdzonego i poleconego). Kiedyś się dziwiłem dlaczego ludzie tak robią, ale teraz już wiem w czym tkwi szkopuł.
ja84
Bywalec

Panda: 1.1 54KM LPG

Numer postu:#8  Postprzez bombel » Pn 21:00, 05 mar 2012

nie wiem jakoś nie jestem przekonany do tatarini z tego co czytałem na forum nie cieszy sie dobra opinia ?
a jaki masz silniczek w swojej pandzie ?

Ja mam tartarini, silnik 1.1 i nie żałuję dokonanego wyboru, przynajmniej mam spokój, może zapłaciłem pare zł więcej ale tak jak mówię, mam spokój i założyłem po to by jeździć a nie odwiedzać co chwila innego gazownika

Co do samej instalacji to o każdej są dobre i złe opinie - prawda jest taka że jak Ci źle zamontują to każda instalacja nawet ta najlepsza będzie beznadziejna i będziesz na nią najeżdżał. Oczywiście to tylko moja opinia, ja złego słowa nie powiem. Zadzwoń, zapytaj a najlepiej się osobiście gada :D
bombel
Maniak

Numer postu:#9  Postprzez Borys » Wt 0:01, 06 mar 2012

ja84 napisał(a):Nie sugeruj się gwarancją, lepiej idź do zwykłego sprawdzonego gazownika i będziesz miał pewność, że z instalacją będzie ok. To przez gwarancje ludzie zakładają w ASO, a potem mają problemy. Sam miałem i dlatego ostrzegam. Przeglądy gwarancyjne to zalecałbym też zrobić jeden i potem kolejne u "Pana Henia" zwykłego mechanika (oczywiście też sprawdzonego i poleconego). Kiedyś się dziwiłem dlaczego ludzie tak robią, ale teraz już wiem w czym tkwi szkopuł.

jakos nie mam szczescia do samochodow wiec wole miec troche ta gwarancje i albo zalozyc gaz w aso lub poczekac dwa lata chociaz jakos nie jestem przekonany do konca do tego gazu teraz 1 spalanie wyszlo 5,7 wiec nie ma tragedi
Borys
Leader Team

Numer postu:#10  Postprzez bombel » Wt 0:09, 06 mar 2012

pewno że lepiej zatrzymać gwar :ok: , a co do instalacji prosto jest obliczyć czy się kalkuluje czy nie
ja żałuję bo mogłem ją założyć rok wcześniej ale jak to mówią lepiej późno niż wcale, mój palił 7l/100 pb95 i nie było mniej więc nie wiem jak inni jeżdzą że im pali poniżej tego, widocznie za ciężką mam prawą nogę, ale cóż do etatu emerytów i rencistów w kapeluszach jeszcze mam dłuuuuuuuuuuuuuuuuugą drogę :hahaha:
bombel
Maniak

Numer postu:#11  Postprzez victor89 » Wt 0:57, 06 mar 2012

Moment, a to teraz nie montują sekwencji LandiRenzo?

Sumarycznie lepiej Cię wyjdzie olanie gwarancji i montaż dobrego gazu.

Ludzie który dobrze Ci doradzą i przekonają do tego kroku urzędują na forum: lpg-forum.pl

Mi na trasie pali 6-7,5L LPG
victor89
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic '04 + LPG
Imię: Wiktor

Numer postu:#12  Postprzez boston » Wt 0:58, 06 mar 2012

ja mam fabryczną tartarini II gen i odpukać złego słowa nie powiem
a kolego im później gaz założysz ... tym więcej stracisz bo niepotrzebnie będziesz jeździł na paliwie po 6 zł niebawem
PROFESJONALNE ZDJĘCIA TWOJEGO SAMOCHODU ? ZAPRASZAM NA PRIV
boston
Klubowicz na emeryturze

Panda: JTD

Numer postu:#13  Postprzez bombel » Wt 10:29, 06 mar 2012

LandiRenzo z tego co wiem montowali w Tychach do aut w nowej ofercie gdzie z salonu wyjeżdżały z instalacjami gazowymi. Co ASO to pewno mają inną ofertę (firme).
W Olk zakładają tylko Tartarini, jak mi to facet tłumaczył przychodzi cały komplet prosto z Włoch - cały kit jest tej firmy + do tego wrzucają naszą PL butle (takie wymogi). To mnie przekonało że całość jednej firmy dedykowana do Fiata Pandy a nie jakiś składak i każdy element od innego producenta, no i wsparcie Auto Gaz Sląsk - bardzo dobre opinie o nich czytałem :mrgreen:

Co do wyboru to nie zmieniłbym go, spalanie mam póki co 7,5-8l (przez okres tych sporych mrozów) także :klaska:, instalacja ma dopiero 4 m-ce :mrgreen:

no i tak jak pisze boston - ceny Pb osiągają już szczyt wszystkiego, więc na co czekać, a lpg odpukać nawet u nas tanieje :ok:
bombel
Maniak

Numer postu:#14  Postprzez Worczynski » Wt 10:33, 06 mar 2012

bombel, Ty masz sekwencje czy 2-gen? Ile cie przyszło za montaż?
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)

Numer postu:#15  Postprzez bombel » Wt 10:46, 06 mar 2012

Worczynski napisał(a):bombel, Ty masz sekwencje czy 2-gen? Ile cie przyszło za montaż?

mam mieszalnikową-podciśnieniową jak to wygląda z generacjami nie orientuję się :D

za instalacje podciśnieniową - mieszalnikową ok 2650zł (do tego dochodzi regulacja zaworów jeśli nie mialeś robionej cena 90zł za reg + ew wymiana płytek, cena za płytke szt 15zł, no i zależy kiedy wymieniane miałeś świeczki, u mnie były nowe więc zostały)

za sekwencje coś ok 1000zł więcej

Powiem Ci tak - idąc do nich z zamiarem założenia LPG nie chciałem słyszeć o innej instalacji niż sekwencyjna, nawet ten 1000zł różnicy mnie jakoś tak specjalnie nie przeraził, ale po rozmowie z gościem i konsultacji z ojcem (który nota bene troche o mechanice ma pojęcie), decyzja padła na podciśnieniowa, a ten 1000zł zostanie na paliwko :mrgreen:. Ja najbardziej obawiałem się spadku mocy, instalacja zaskoczyła mnie pod tym względem na plus...

wybór pozostawiam już każdemu z osobna :mrgreen:
bombel
Maniak

Następna strona

Powrót do Luźne tematy...