skubie napisał(a):pawel.plock i bombel macie butle cylindryczne?
chyba w koło tyle nie wchodzi
Nie wiem jak kolega pawel.plock ale ja mam butle w kole
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
skubie napisał(a):pawel.plock i bombel macie butle cylindryczne?
chyba w koło tyle nie wchodzi
bombel napisał(a):zgadza się
moja butla to podobno 40l wiec 80% napełnienia to 32l także wszystko matematycznie pasuje
Kamillo napisał(a):bombel napisał(a):zgadza się
moja butla to podobno 40l wiec 80% napełnienia to 32l także wszystko matematycznie pasuje
40-stkę tro ja w Punto II FL miałem. to w Padzie musi chyba znacznie wystawać u mnie ta 34 l powoduje już lekkie wybrzuszenie...
street_angel napisał(a):mam butle w kole i ma 34l, albo 36l, coś w ten deseń
co do spalania normalnie obojętnie czy jest lato, zima, wiosna, jesień to ok 8-8,2l/10km (przy bardzo ostrej jeździe ), raz miałam przypadek że przez miesiąc paliła mi 7,2l/100km
PS. czasami mam wrażenie że im bardziej staram się jeździć ekonomicznie tym więcej pali, a jak przeciągam na biegach (bardziej niż zwykle) to mniej
pawel.plock napisał(a):Seba ... 6,5 z jakiej stacji?:P Mi mówię 9.8-10 L pali jak nic;/ Może regulacja gazu?
seba222 napisał(a):Heh.. moje aktualne spalanie gazu jest w podpisie. Co prawda dopiero 3 raz do pełna zalałem, ale daje to już jakieś wyobrażenie. U mnie spalanie zależy w dużej mierze, na jakiej stacji tankuję i waha się jak do tej pory od 6,5 do 9,2 l. W piątek będę znowu tankował, to się zaktualizuje spalanie.
Liczę że po około 2 miesiącach jazdy będę mógł powiedzieć, ile tak naprawdę pali mi średnio gazu, a ile do tego jeszcze benzyny.
Trasy codziennie robię: ~50 km miasto (Kraków), ~50 km trasa.
seba222 napisał(a):I dzisiaj kolejne tankowanie i wynik 8,00 l/100 km. Wydaje mi się, ze jest nieźle, zwłaszcza, że nogę potrafię mieć ciężką - nieraz pierwszy ze świateł jestem
Mam nadzieje, że jak wiosna przyjdzie i lepsze temperatury oraz warunki jazdy, to zejdę do 7-7,5. Wtedy to się będę cieszył bardzo.
Oczywiście do powyższych muszę doliczyć benzynę, ale że ja w większości po uruchomieniu robię ~50 km, to tej nie za wiele schodzi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość