Ubezpieczenia inaczej

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Ubezpieczenia inaczej

Numer postu:#1  Postprzez patsi » Pn 14:11, 06 lut 2012

Jakie są Wasze doświadczenia z firmami ubezpieczeniowymi?

Cena ubezpieczenia nie jest najważniejsza - chodzi mi o jakość obsługi klienta w razie szkody czy unieruchomienia pojazdu.

Jakie TU polecacie a jakie odradzacie i dlaczego?

Z mojego doświadczenia
2002 - szkoda całkowita mojego auta robiona z OC sprawcy w PZU - masakra totalna z odszkodowaniem :evil:
2003 - szkoda z AC PZU (pęknięta szyba) - komedia* i próba zaniżenia kwoty przez ubezpieczyciela
2010 - szkoda z AC Interrisk (szkoda całkowita punto IIFL) - bo wstępnej awanturze i postraszeniu adwokatem, sprawa załatwiona szybko i z logiczną wyceną.

* komedia bo: szyba pękła od uderzenia sopelka, który..... kobieta w PZU kazała mi narysować wraz z całym szkicem sytuacyjnym :brawo:
patsi
Klubowiczka na emeryturze

Imię: patsi

Re: Ubezpieczenia inaczej

Numer postu:#2  Postprzez Huczas » Wt 10:44, 07 lut 2012

2011 - szkoda z OC sprawcy, interrisk - długo się sprawa ciągnęła ok 3m-cy, ostatecznie po wymianie kilku listów z ponagleniami i niezgodzeniem się z wyceną początkową szkody sprawę załatwili i na konto wpłacili. Innych zdarzeń z ubezpieczycielami nie miałem na szczęście :)
Huczas
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.2 Dynamic

Re: Ubezpieczenia inaczej

Numer postu:#3  Postprzez Jarecki8810 » Wt 13:46, 07 lut 2012

2010- szkoda z PTU. Do wyceny nie mam zastrzeżeń, a nawet zaskoczony byłem, że za zderzak do Fiata z 1996r dostałem 2500zł. Wypłata była po 4 dniach od wyrażenia mailowo zgody na kosztorys i sumę odszkodowania.

Jeśli chodzi o moje OC- mam tam gdzie jest najtaniej- BRE Ubezpieczenia.
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies !
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
Jarecki8810
Profesjonalista

Powrót do Luźne tematy...