Numer postu:#1 przez weksla » N 11:58, 08 sty 2012
Hej Dokładnie jak w temacie, mam taki dylemat czy w pandach a w szczególności 1.2 2004r występowały filtry kabinowe? Mi jeden mechanik powiedział że nie. Ale ja bardzo często na desce rozdzielczej mam czarny pył i mnie to dziwi trochę. Dodam że auto bez klimatyzacji.
Ostatnio edytowano Wt 21:55, 10 lut 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 2 razy
Powód:Poprawiono tytuł tematu. Pkt.12 Reg.Forum
Numer postu:#3 przez zecer1971 » N 12:10, 08 sty 2012
Filtr kabinowy występował tylko w pandach z klimatyzacją, prawdopodobnie można zamontować filtr w pandach bez klimy ale to już koledzy podpowiedzą co i jak trzeba zrobić
Numer postu:#4 przez weksla » N 12:21, 08 sty 2012
Jeśli możecie pomóc to będę wdzięczny. Chodzi mi o pomoc w zamontowaniu filtra kabinowego krok po kroku w pandzie bez klimy. Wiem, że po montażu dużo zmniejsza się ten syf na desce rozdzielczej
Numer postu:#5 przez Zwierzak » N 12:25, 08 sty 2012
Teoretycznie jest miejsce na filtr za schowkiem, gdzie można wyciąć otwór na filtr, dokupić klapkę i 2 wkręty i zamontować. Nie wiem tylko czy nie ma jakiś dodatkowych niespodzianek w środku.
Instrukcja wymiany filtra, nie pamiętam skąd ją mam za bardzo http://dl.dropbox.com/u/4118086/filtr_p ... ylkowy.pdf Konieczny jest demontaż górnej półki do wycinania, chyba że masz jakieś specjalne narzędzie do cięcia plastiku, ja to wycinałem nożykiem kuchennym i z półką nie dałem rady.
Numer postu:#8 przez Deacon » N 13:14, 08 sty 2012
Complit ma taki filtr, bo dorabiał. Tylko teraz jest w delegacji, więc się nie wypowie, ale jest chyba tak jak Zwierzak pisze z tego co pamiętam z rozmowy z Robertem.
Numer postu:#12 przez luq3 » Wt 15:58, 10 sty 2012
To jest instrukcja do fiata z przystosowaniem do wymiany, a koledze chyba chodziło jak przystosować auto aby taki filtr tam umieścić, bo normalnie (bez klimy) to to miejsce jest niedostępne bez dewastacji
Numer postu:#14 przez RaveN » Wt 17:57, 10 sty 2012
Tak w ogóle to po zamontowaniu filtra jak sypała śmieciem wentylacja tak dalej sypie, jak parowały szyby tak parują, lepiej kupić pochłaniacz wilgoci, anty fog oraz ściereczkę do odkurzania deski