Jak nie Panda, to co ?

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Jak nie Panda, to co ?

Numer postu:#31  Postprzez Agent » So 14:57, 12 lis 2011

Moje wymarzone auto to Renault Avantime. Mogę dać rękę uciąć, że 90% osob z forum w ogóle nie słyszało o takim modelu i nie widziało go... i to jest właśnie piękne! :D
Niestety żyjemy w chorym kraju, gdzie ceny paliw nijak się maja do zarobków, toteż kupiłem Pandę jako maksymalnie ekonomiczny środek transportu, którym to również zarabiam pieniądze. Jak będę miał pracę, niewymagającą jeżdżenia samochodem, wówczas bez wahania zakupie owe cudeńko. Narazie marzenia trzeba odstawić na dalszy plan :(
Obrazek
Obrazek

Z innych, realnych marzeń to:
Clio II 2.0 Sport 170 KM
Chrysler 300C
Toyota MR-2 / BMW Z3 / Mazda MX-5 (nieprzypadkowa kolejność) - tylko dla frajdy z jazdy

Ale niestety - kupić auto to nie problem, ale później je utrzymać, to jest sztuka... :|
Life is 2 short 2b slow...
Agent
Wymiatacz

Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
Imię: Emil

Numer postu:#32  Postprzez Kardan » So 20:29, 12 lis 2011

[quote="Agent"]Moje wymarzone auto to Renault Avantime. Mogę dać rękę uciąć, że 90% osob z forum w ogóle nie słyszało o takim modelu i nie widziało go... i to jest właśnie piękne! :D

Sporo ryzykujesz z tą witką... . To że jeżdzimy Pandami nie znaczy że nie interesujemy się innymi autami.
Kardan
Bywalec

Imię: ---

Numer postu:#33  Postprzez Agent » So 22:03, 12 lis 2011

Nic nie rydzykuję, studiuję Mechanikę i Budowę Maszyn i żaden kolega z roku nie słyszał o takim dziwolągu :D
Zresztą... ostatni raz widziałem Avantime'a w sierpniu 2010 roku w Stegnie, a tak to nawet w Warszawie prędzej zobaczy się Lamborghini czy Ferrari, niż to auto. Dlatego będę je miał! Rzekłem.
Life is 2 short 2b slow...
Agent
Wymiatacz

Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
Imię: Emil

Numer postu:#34  Postprzez Chylak01 » Pn 17:38, 14 lis 2011

hehe tak studiujesz budowę maszyn chyba rolniczych :x W Iławie były dwie takie renie jedna sie rozbiła została jedna a ty po stegnach jeździsz. Ale fakt przyciąga wzrok wszystkich bo jest tak okropnie brzydkie ze jak jedzie to każdy sie pyta kto coś takiego wyprodukował. :evil:

Aha i kolego uspokój się trochę z tymi komentarzami bo już kiedy się nawinąłem na podobny komentarz w twoim wydaniu na temat "diesla"
Trosze spokojniej :D Pozdrawiam
Chylak01
Stały bywalec

Panda: 1.1

Numer postu:#35  Postprzez Kordian » Pn 18:35, 14 lis 2011

Chylak01 napisał(a):hehe tak studiujesz budowę maszyn chyba rolniczych :x W Iławie były dwie takie renie jedna sie rozbiła została jedna a ty po stegnach jeździsz. Ale fakt przyciąga wzrok wszystkich bo jest tak okropnie brzydkie ze jak jedzie to każdy sie pyta kto coś takiego wyprodukował. :evil:

Aha i kolego uspokój się trochę z tymi komentarzami bo już kiedy się nawinąłem na podobny komentarz w twoim wydaniu na temat "diesla"
Trosze spokojniej :D Pozdrawiam

Zgadzam się z kolegą Chylakiem. Wrzuć na :luz:
Panda ABARTH Bordo Limited Edition
Kordian
Użytkownik Zbanowany

Panda: Abarth Bordo Limited Edition
Imię: PANICZ Kordian

Numer postu:#36  Postprzez JDK » Pn 19:15, 14 lis 2011

Agent napisał(a):Zresztą... ostatni raz widziałem Avantime'a w sierpniu 2010 roku w Stegnie, a tak to nawet w Warszawie prędzej zobaczy się Lamborghini czy Ferrari, niż to auto.

Ja dzisiaj tą renówkę widziałem i pewnie częściej bym widywał jak bym zwracał uwagę :mrgreen:
Bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć autem bez Gleby
JDK
Klubowicz na emeryturze

Panda: Była Biała, Był Sunny, Było Cc 1.2, Było Bmw e36 coupe Jest Sej 1.4 16v 6 speed
Imię: Jędrek

Numer postu:#37  Postprzez Dziurek5 » Wt 2:20, 15 lis 2011

A ja jako założyciel-moderator tego wątku proszę o spokój i wypowiedzi na temat.
Co do kolegi Agenta - raczej miał na myśli to że to faktycznie mało spotykane auto. Nie jest istotne czy po Kielcach, Wałbrzychu czy Łodzi jeźdźą takie 2 czy 3. Jest to rodzaj samochodu który wytyka się palcami, ze względu na indywidualność - a to czy budzi respekt jak Ferrari czy wzbudza zainteresowanie bo jest mega brzydkie to już sprawa zainteresowanego. Też nie do końca przypada mi do gustu z różnych względów, jednak nie muszę sprawiać przykrości osobie która jest najarana na niego jak szczerbaty na suchary, szanuję zdanie i gusta kolegi i tyle. Faktem jest że zwróciłem uwagę raz na ten samochód, bo ni to Espace, ni to co innego, wzbudził moje zainteresowanie. Prawdą jest to że w ostatnim czasie miałem okazję zobaczyć więcej Astonów, Ferarek i Bentleyów niż tych Avantime. Z postów wyżej kolega Chylak wjeżdża na Agenta, więc proszę obydwóch o zluzowanie :)

A skoro dyskusja tak wre, to zapraszam w takim razie do kolejnego wątku rozmowy: Jakie Wam podobają się takie mało spotykane auta, auta marzeń lub/i osiągalne, których na drogach z jakiś względów się nie spotyka ? Mogą być totalne dziwolągi :)

U mnie zdecydowanie KITT - czyli bohater serialu popularnego 10-15 lat temu. ''Nieustraszony'' czyli Pontiac Trans Am 82".
Może zdjęcie Wam coś powie ? Czekam na Wasze propozycje ! :)
Obrazek
www.MegaRelax.pl - Luksusowe wakacje w Bułgarii :)
Dziurek5
Klubowicz na emeryturze

Panda: Racing Van
Imię: Paweł

Numer postu:#38  Postprzez Deacon » Wt 11:52, 15 lis 2011

DeLorean DMC-12
Obrazek
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#39  Postprzez Dreamcatcher » Wt 12:43, 15 lis 2011

jak już kiedyś pisałem: Alfa Romeo Giulia TZ2 Obrazek
i dorobię się kiedyś (pewno już jako replika hand made). ale najpierw sam się muszę dorobić :P
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Numer postu:#40  Postprzez Kamillo » N 10:30, 20 lis 2011

jak nie Panda, to... dla mnie Alfa Romeo Giulietta (najlepiej QV, ale właściwie może być każda, byle z nagłośnieniem BOSE), a dla Żony... nowa Panda 3:)
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Numer postu:#41  Postprzez Issa83 » N 12:14, 20 lis 2011

Dziurek5 napisał(a):
U mnie zdecydowanie KITT - czyli bohater serialu popularnego 10-15 lat temu. ''Nieustraszony'' czyli Pontiac Trans Am 82".

Obrazek

O tak... K.I.T.T. jest boski, jak dla mnie nie do pokonania. To nawet filmowy Viper się wg mnie chowa. Szkoda, że takiego nie ma w realu.
Issa83
Miss

Imię: Iza

Numer postu:#42  Postprzez Dziurek5 » N 15:03, 20 lis 2011

O żesz kurdę, Issa, nie spodziewałem się czegoś takiego ! Z kolegą założyliśmy pierwszy w PL fanclub serialu Viper i auta Viper Defender ;)
Dla przypomnienia:
Obrazek

Obrazek

A filmik stworzony przezemnie i kolegę :
http://www.youtube.com/watch?v=vjUy1lBxyCo

Pozdrawiam :)
www.MegaRelax.pl - Luksusowe wakacje w Bułgarii :)
Dziurek5
Klubowicz na emeryturze

Panda: Racing Van
Imię: Paweł

Numer postu:#43  Postprzez Issa83 » N 16:56, 20 lis 2011

Dziurek5 napisał(a):O żesz kurdę, Issa, nie spodziewałem się czegoś takiego !

Czego? Że znam Vipera? Przecież jego nie można nie znać.
Issa83
Miss

Imię: Iza

Numer postu:#44  Postprzez Marlen » Śr 16:33, 19 wrz 2012

Serial Viper pamiętam z dzieciństwa i wtedy się zachwycałem, ale teraz to ten samochód wydaje mi się mega brzydki, wygląda trochę jak czarny charakter z jakiegoś filmu disneya o autach :D Co do tematu: mam jedno cacko na oku, którym planuję zastąpić moją Pandę, a jest to Mazda roadster :) Fura jak najbardziej w zasięgu przeciętnego zjadacza chleba i mam nadzieję, że już niedługo stanie w moim garażu :))
Pozdro
Marlen
Świeżak

Panda: Fiat

Numer postu:#45  Postprzez Dreamcatcher » Śr 16:58, 19 wrz 2012

oo widzę kolejny fan "wiatru we włosach" :)
z tym iż mi się widzi raczej fiat barchetta z ostatnich roczników (fan fiata. a jakże ;)). Ech może kiedyś :cry:

ps. roadster czy coupe?

Dziwi mnie iż śród tylu marek fiata, marek z tradycjami, nie ma żadnego fajnego autka sportowego typu cabrio, coupe, czy właśnie roadster (fiat 500C? panowie, bądźmy poważni :zakrecony: ). Za to wprowadza się kolejne odmiany fiata 500 :(
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne tematy...