Numer postu:#1 przez Forsaken » Wt 16:10, 18 lut 2014
Jak każdy wie w zamkach mamy taka blaszkę, która powinna odbijać jak wyjmiemy kluczyk z zamka. Moja po wielu włożeniach kluczyka przestała wracać. Chciałbym coś z tym zrobić bo w ten sposób do zamka dostaje się cały syf.
Numer postu:#4 przez zecer1971 » Wt 21:16, 18 lut 2014
Fotka wkładki, jak widać kapturek z tą blaszką jest zaciśnięty w trzech punktach na wkładce. Wybacz ale nie miałem odwagi żeby podejść siłowo, zdjąć kapturek i zobaczyć co jest z drugiej strony ( mocno siedzi).
Numer postu:#5 przez Forsaken » Wt 21:35, 18 lut 2014
To już coś. Dzięki. A wyciągał ktoś zamek w tylnej kalpie? Problematyczna sprawa?
W najbliższym czasie czeka mnie malowanie klapy i przy okazji listwy w której siedzi zamek bo za nią troszkę zaczęło korodować i chciałbym w końcu naprawić tę zapadkę.
Numer postu:#6 przez zecer1971 » Wt 21:50, 18 lut 2014
Zamek jest razem z listwą oświetleniową tablicy przykręcaną czterema nakrętkami M-6. Jak zdejmiesz tapicerkę klapy to juz będziesz wiedział o co chodzi. Jak koroduje pod listwą to jest właśnie wina tej listwy. Pod wpływem drgań przeciera lakier do blachy i jest efekt w postaci pęcherzy, po prostu jest za blisko klapy. Ja całą powierzchnię listwy zjechałem o ok. 1mm i jest spokój.
Numer postu:#7 przez lucaszw » Śr 13:23, 06 cze 2018
Witam, razem z kluczem wyszła mi wkładka zamka z klapy bagażnika Czy ktoś wie w jaki sposób wkładka jest zamocowana w zamku? Nie wiem co powinno trzymać tą wkładkę, czy coś mi się tam złamało, czy coś mogę dokupić?
Numer postu:#9 przez lucaszw » Pn 12:20, 11 cze 2018
Faktycznie tak było, zabezpieczenie się wysunęło, dziękuję za podpowiedź. Przy okazji zapytam, zauważyłem że do zamka klapy idą 4 przewody. Czy to oznacza, że można sobie gdzieś dołożyć przycisk do otwierania zamka? Mam tylko centralny sterowany z kluczyka.