Numer postu:#63 przez olo 1 » Pn 4:19, 08 maja 2017
Ja osobiście szukałbym używki(wiem,że ciężko,ale Fiatów modeli jest od groma),ceny ok.500.Lecz w dwie godzinki temat ogarnięty,a dobrą można trafić.Remont więcej wyjdzie.Łożyska padają,ale przy jakim przebiegu to nie ma reguły.U mnie troszkę więcej wytrzymała,a nikt jej nie oszczędzał
Numer postu:#66 przez olo 1 » Pn 9:53, 08 maja 2017
morpheus1581 napisał(a):Olek. Za 5 stowek ciężko dostać.
Wiem.Jak się pyta,że do Pandy.Ale do np.Punto nawet połowę tego wołają.Jednak szukałbym używki,chociaż dlatego,że zostaje mi stara skrzynia np.na zapas,mody.
Numer postu:#69 przez SnaXiK » So 19:14, 13 maja 2017
Do mechanika jestem umówiony na wtorek , ale już zaczynają się dziać kolejne dziwne rzeczy . Mianowicie podasz zmiany biegów 1-2-3 podczas gdy puszczam całkowicie sprzęgło auto tak jakby nie do końca wysprzęgla i przez około kolejne 2 sekundy wygląda sytuacja jakby pedał sprzęgła był wciśnięty i dopiero po chwili czuć takiego kopa. Na 1 biegu auto już też ma ciężej się ruszyć z miejsca niż zwyczajnie . Ograniczam jazdę aby 2 kilometry do pracy , a jadę jak na żyletkach .
Numer postu:#70 przez SnaXiK » Pn 20:10, 15 maja 2017
Panowie jakie są objawy kończącego się sprzęgła ? np. podczas wciskania pedału gazu obroty mocno wzrastają jakby sprzęgło było wciśnięte a samochód dostaje kopa po paru sekundach ? Co do skrzyni biegów orientuje się któryś z was czy sprzęgło jest na lince czy inne , bo znalazłem 2 skrzynie tylko ze jedna kosztuje 1300 zł a druga 1500 zł a różnią się tym że ta tańsza ma sprzęgło na linke . Teraz nie wiem którą zamówić.
Najprawdopodobniej masz na lince. Spojrzyj na skrzynie to będziesz wiedział. Co do kończącego się sprzęgła może tak być. Jeśli już tarcza jest zjechana to sprzeglo się slizga. Wygląda to w ten sposób ze jak dynamicznie przyspieszasz to obroty wzrastają, dopiero jak gaz odpuscisz to złapie znowu.
Numer postu:#72 przez SnaXiK » Pn 22:22, 15 maja 2017
Dokładnie są takie objawy , i teraz pytanie bo mechanika mam na jutro i ciekawe czy ten temat co był poruszany w tym temacie czy to skrzynia czy jednak może sprzęgło . Oby to nie były dwie rzeczy na raz .
Obawiam się ze jedno i drugie. Sam piszesz ze sprzeglo się slizga. Do tego ten dźwięk z filmu + luz na mechanizmie roznicowym świadczą o zużytej skrzyni. Sprzeglo by raczej takiego dźwięku nie dawało. Mogłoby ewentualnie łożysko huczec.