Mechanik Warszawa lub okolica

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Mechanik Warszawa lub okolica

Numer postu:#1  Postprzez kesikp » So 20:08, 26 gru 2015

Witam. Mam pytanie, czy ktoś potrafi wskazać naprawdę dobrego mechanika w Warszawie lub bliskiej okolicy, do którego można pojechać z zaufaniem, że zrobi samochód jak należy i nie odwali kity jak większość mechaników czyni.
1,5 miesiąca temu auto odebrałem od mechanika, który robił mi zawieszenie z przodu. Zostały wymienione amory, tuleje przy okazji świece i takie tam. Wszystko nowe, zero luzu a samochód ściąga wyraźnie w lewo. Przed wymianą również ściągało, ale nie aż tak, jak obecnie. Dodam samochód nigdy nie był bity, bo mam go od nowości. Była robiona geometria, która wykazała że kąt pochylenia przedniego prawego koła jest poza dopuszczalną normą i wynosi 1,55°. Koło górną częścią jest pochylone do wewnątrz bardziej. W Pandzie nie można regulować kąta pochylenia. Mechanikor, który mi robił zawieszenie nie był w stanie powiedzieć jaka jest tego przyczyna. Taki specjalista.
Szukałem informacji wśród forów na ten temat i padło, że przyczyna leży w sprężynach. Podany powód to nie równomierne zużycie sprężyn. Miało tak kilku użytkowników Pand. Nie wiem, czy diagnoza jest trafna, ale faktem jest, że jest to jedyna część, która nie była wymieniana od nowości u mnie w aucie (Panda 1.1 2007r. 116k przebiegu).
To jest jedna sprawa, a druga to obecnie problemy z rozruchem. W ostatnim tygodniu padł akumulator na fest. Kupiłem nowy 45Ah 400A. Od momentu wymiany akumulatora na nowy zaczęły się problemy z rozruchem. Objawia się to tym, że im niżej kreska na termometrze i im dłużej auto stoi tym gorzej. Auto kręci tylko silnik nie może zaskoczyć. Jak zaskoczy to się dławi, jakby paliwo nie dochodziło. Jak już się wyrówna praca silnika, zgaszę i zakręcę od nowa, to pali z pierwszego. 1h później z pierwszego, 3h później z pierwszego itd... Auto postoi więcej niż 24h nie palone i problem z rozruchem ponownie. Dodam, że zanim mi padł akumulator nie miałem problemów z rozruchem. Wiem, że muszę podpiąć auto pod komputer i sprawdzić kod błędu.
Szukam więc teraz jakiegoś zaufanego mechanika co by się zajął moją Pandą. Z góry dzięki za pomoc.
kesikp
Świeżak

Panda: Classic
Imię: Przemysław

Re: Mechanik Warszawa lub okolica

Numer postu:#2  Postprzez michwas » So 20:50, 26 gru 2015

W Legionowie mam naprawdę dobrego mechanika ale z Kozienic jak masz jechać to może lepiej ogarnij sobie gdzieś bliżej.
1.2 Dynamic
michwas
Bywalec

Panda: 1.2 Dynamic
Imię: Michał

Numer postu:#3  Postprzez joonyno » So 21:00, 26 gru 2015

Witaj Przemku

Jeżeli chodzi o odpalanie - sprawdzałeś akumulator multimetrem podczas uruchomionego silnika? to ze wymieniłeś aku nie oznacza, że coś innego nie było przyczyna padnięcia twojego starego akumulatora na amen. Miałem taki sam problem jak ty i całym mankamentem okazał się kopnięty rozrusznik - po wymianie samochód odpala czy w lato czy w zimę jak nowy, a więc bierz multimetr w rękę podpinaj do nowego aku i sprawdź czy ładuje go poprawnie . Do tego mówisz, że samochód się dlawi nawet jak odpalisz - stawiam na przewody wn, możliwe że Ci iskra po prostu przeskakuje po wymianie świec.

Jeżeli chodzi o amortyzatory - Jeżeli chciałbyś spróbować się bawić to na forum jest pełny instruktaż jak wyjąc amortyzator i go rozkręcić i na co zwrócić uwagę montując nową spręzyne ( wszystko pięknie ze zdjęciami ) także myślę, że mógłbyś to zrobić we własnym zakresie z odrobiną cierpliwości
joonyno
Świeżak

Panda: czarna 1.1 54KM 2007r jeszcze vanik :)
Imię: Sebastian

Numer postu:#4  Postprzez kesikp » So 23:26, 26 gru 2015

Mieszkam w Warszawie. Gdzie w Legionowie?
Dzięki za radę. Sprawdzę te przewody.
Ostatnio edytowano N 13:15, 27 gru 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Scalono posty. Proszę używać EDYTy :) w prawym górnym rogu postu (działa do 2h) zamiast pisać post pod postem.
kesikp
Świeżak

Panda: Classic
Imię: Przemysław

Numer postu:#5  Postprzez michwas » N 10:22, 27 gru 2015

Marcin Ołdak - Mechanika Pojazdowa
Krasińskiego 70, 05-120 Legionowo

Ja będe po świętach ze sprzęgłem u niego
1.2 Dynamic
michwas
Bywalec

Panda: 1.2 Dynamic
Imię: Michał

Numer postu:#6  Postprzez Romix13 » N 13:21, 27 gru 2015

Po wizycie, zapraszam do działu: Warsztaty - Polecam, odradzam.. Do napisania opinii na jego temat. :)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#7  Postprzez wojtek69 » Śr 0:27, 30 gru 2015

Polecam warsztat w Wołominie ul.Złota 6 lub 9 przy torach kolejowych pierwszy dom po lewej , super gość
Zrobi Ci wszystko sam albo poleci kogoś swojego jeśli ma dużo roboty .
Jeżdżę tam od kilkunastu lat z różnymi samochodami ostatnio z padną żony i mogę polecić że spokojnym sumieniem , nigdy nie oszukał , nigdy nie zamienił niepotrzebnie żadnej części ceny ma dobre dla stałych klientów potrafi dać zniżkę (jak mi ostatnio). Ma na imię Adam i pracuje tylko ze swoim ojczymem.
Polecam Nr. Tel: +48509930650 Adam

Wysłane z mojego HTC J Z321e przy użyciu Tapatalka
wojtek69
Świeżak

Panda: 1.2 LPG Dynamic
Imię: wojtek

Powrót do Mechanika - problemy techniczne