Spryskiwacze reflektorów

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Spryskiwacze reflektorów

Numer postu:#1  Postprzez Artur_kubica » Cz 12:43, 24 gru 2015

Pomiędzy świątecznymi pracami rozmyślam nad tym gdzie umiejscowić zbiorniczek 1L na płyn do spryskiwaczy. Robił ktoś już taką dokładkę? Ja zaraz po świętach rozkładam przód mojej pandy żeby zamontować gotowe już lampy soczewkowe bixenon i mam spryskiwacze ciśnieniowe których dysze zamontować to pestka chyba bo nie wiem ile jest miejsca pod zderzakiem zaraz pod światłami żeby pomieścić spryski, które są stałe nie wysuwające się, ale trzeba do nich poprowadzić okablowanie z płynem. Czy ktoś coś takiego robił i ma jakieś spostrzeżenia ? W 100HP trochę mało miejsca na dodatkowy zbiorniczek :-/. Będę wdzięczny za uwagi.
Ostatnio edytowano Cz 19:51, 24 gru 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówki.
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
Chcesz pewną pandę napisz na PW poszukam wg zamówienia.
Nie posiadam części, tylko całe samochody nie wraki.
Artur_kubica
Bywalec

Panda: 100HP
Imię: Artur

Re: Spryskiwacze reflektorów

Numer postu:#2  Postprzez Deacon » Pt 12:42, 25 gru 2015

Oryginalnie do pandy ze spryskami lamp był większy zbiornik na płyn. Zbiornik miał dwie pompki - jedną zwykłą na szyby i drugą wysoko ciśnieniową na lampy.
Miałem w planach montaż sprysków wysuwanych ciśnieniowo na spryskach z grupy VAG. Miejsca jest dość, przynajmniej w wersji zwykłej pandy. W garażu mam zbiornik z Crossa na dwie pompki oraz wężyki ze spryskami do niego. Nie będę tego już montował więc możemy się dogadać ;)
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Re: Spryskiwacze reflektorów

Numer postu:#3  Postprzez Artur_kubica » Pt 21:43, 25 gru 2015

Ja mam zestaw generalny gotowy, ale może jak nic nie wymyślę to napiszę Ci PW żeby coś wykombinować. Muszę też pomyśleć jak podłączyć spryski, czy pod normalne spryskiwacze ? czy zaadaptować układ z innego auta żeby pryskał co jakiś czas.
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
Chcesz pewną pandę napisz na PW poszukam wg zamówienia.
Nie posiadam części, tylko całe samochody nie wraki.
Artur_kubica
Bywalec

Panda: 100HP
Imię: Artur

Powrót do Mechanika - problemy techniczne