Orientujecie się czy podmieniając przepustnicę na inną muszę kupować taką wyjętą z Pandy czy mogę kupić z punto? Czy czujniki będą działały prawidłowo?
Ogólnie mam tak, że świeci mi się check engine i silnik szarpie w czasie jednostajnej jazdy jakby gwałtownie odcinał na ułamek sekundy dopływ paliwa. Po podłączeniu do komputera u mechanika wyskoczył błąd czujnika przepustnicy. Wyczyściłem przepustnicę, ale na postoju obroty zachowują się nadal dziwnie, a samochód mam chwilowo unieruchomiony i nie mogę się przejechać, żeby sprawdzić, jak będzie podczas jazdy. Po przygazowaniu i puszczeniu gazu obroty na ułamek sekundy się zatrzymują w miejscu po czym spadają i to spadają trochę za bardzo tak, że silnik przez chwilę się trzęsie. Może podczas jazdy komp jakoś zbierze informacje i się ustawi do nowych warunków po czyszczeniu krokowca i przepustnicy?
Jeśli problem nie zniknie spróbuję kupić inną przepustnicę i sprawdzę czy coś się zmieni. Stąd moje pytanie, bo nie wiem czy koniecznie muszę kupować z pandy czy z punto też mogę, bo jest ich więcej i trochę tańsze.