Naprawiony wycięty katalizator. Nowy problem po...

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Naprawiony wycięty katalizator. Nowy problem po...

Numer postu:#16  Postprzez doktor » Śr 7:44, 05 sie 2015

Deacon napisał(a):
Ros0mak napisał(a):Włoży w wydech analizator i od razu zobaczy...

Miałem już różne samochody i nigdy nikt mi na przeglądzie analizy spalin nie robił :)

Byłem na jakiś 50ciu przeglądach na chyba 10 różnych stacjach i analizator spalin widziałem tylko raz, ale to było LPG które coś się nie spodobało facetowi. A tak to nigdy się o to nawet nie zająknął.
Ale wspawana rura zamiast kata raczej nie przejdzie, trzeba kupować takie puszki imitujące katalizator. Przymykają na to oko nawet jak wiedzą że jest pusta.
doktor
Świeżak

Panda: 1.1
Imię: karol

Numer postu:#17  Postprzez antidotum » Cz 15:43, 06 sie 2015

6l /100km
antidotum
Aktywny

Panda: ACTUAL 1.1 + licznik Dynamic + centralny + pilot + full elektryka

Numer postu:#18  Postprzez olo 1 » Cz 19:41, 06 sie 2015

Już mi się nie chce tych idiotyzmów komentować. Jest dużo prostsze elektroniczne rozwiązanie (które sam proponowałem ponad cztery lata temu) opierające się na naklejce -identyfikatorze. Ale wracając do tematu, nie popieram demontażu kata świadomie, tym bardziej, że mocy taka operacja dzisiaj nie doda.Jeżeli diagnosta rzetelnie wykonuje swoje obowiązki to sprawdzi to co trzeba i odpowiednią decyzję podejmuje i o to nie ma co focha strzelać-taka jego praca. To w moim interesie jest jechać na okresowe badanie techniczne sprawnym pojazdem, usterki sprawdza się i usuwa przed badaniem.
olo 1
Maniak

Panda: "Błękitna" 1.2 Dynamic
Imię: Olek

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne