Dzis znalazlem chwilke by cos pomyslec o montazu
Podejscie I
Niestety nie udalo mi sie zamontowac gdyz pojawil sie problem z mocowaniem.
Dla ulatwienia:
Musze przyznac ze wykonanie oslony jest dobre. Jest ona elastyczna i poddatna przy montazu. Otwory zaznaczone kolorem
zielonym Pasuja idealnie pod mocowanie zderzaka. Jednak mam pewne watpliwoci co do otworow zaznaczonych kolorem
czerwonym.
A mianowicie otwory te mniej wiecej pasuja pod sruby zaznaczone kolorem czerwonym na zdjeciu pogladowym kolyski. Nie bylem i nadal nie jestem pewny czy to tam powinno sie mocowac gdyz gdzies chyba na forum czytalem ze trzeba sobie dokupic jakies sruby by zamocowac ja z tylu. Niestety na kolysce nie ma zadnych pustych otworow gdzie mozna byloby takie sruby wkrecic.
Moje pytanie: czy mozna odkrecic te sruby (od dolu sa ich lebki) by tam przymocowac oslone?
Jesli mozna to kolejne pytanie sie nasuwa... jak to zrobic. Nakretki sa od gory i jest tam strasznie ciasno i troche malo miejsca by operowac tam kluczem. Ma moze ktos jakies uwagi czy pomysly?
Podsumowujac:
- Kawalek plastiku ktory nie jest wart tych pieniedzy.
- Otwory montazowe w miare pasuja.
- Oslona elastyczna poddajaca sie przy montazu.
- Oslania dosc sporo.
- "Pletwy" po bokach troszke niedopracowane (zwlaszacza ta przy alternatorze gdyz tam juz jakas mala oslonka sie znajduje i srednio to wspolgra.
- Nie dotyka (nie zauwazylem) zadnych rozgrzanych czesci silnika
- Na kolysce w miejscach zaznaczonych na
niebiesko dosc oslonka dosc mocno sie podgina
Oslone oceniam na 4 - oby nie ulegla peknieciu od ciepla od mrozu lub uszkodzenia mechaniczne.
PRAWA AUTORSKIE - Zdjecia zapozyczone z serwisu Allegro.pl