Z oryginalnej lampki środkowej w sumie będzie 15 Wksys napisał(a):jeśli są wątpliwości to puść plus przed body, ale biorąc pod uwagę ile rzeczy obsługuje body to nie powinno mu robić różnicy, przecież nie korzystasz ze wszystkiego na raz a na to jest przygotowany body. Ot nie używasz w tedy kierunkowskazów, czy innych rzeczy a same kierunkowskazy to masz 4x21W plus 2x5W, a te lampki to mają pewnie po 10W.
Jeśli masz puszczać instalację z plusem od body nową to lepiej przy złączu diagnostycznym wstawić piny i stamtąd plus puścić nowy, ja bym tak przynajmniej zrobił, bo masa wiadomo że z zamka, ale plus skąd chcesz brać?
pozdrawiam
gregory1979 napisał(a):Ja przynajmniej nie miałem takiego dylematu, bo w biednej wersji body lampka sufitowa jest podłączona z pominięciem bodykompa.
ale lepiej dmuchać na zimneprzetwornica napisał(a):Nie martw się, jak usmażysz tranzystor odpowiedzialny za ściemniacz, to po rozebraniu Body gołym okiem będzie widać który to - przelutuje się i będzie git, poco od razu całe body zmieniać
marmasz napisał(a):Ja mam od 2 lat zamontowane dwie lampki z tyłu (oczywiście i przód i tył ledy) i wszystko działa dobrze.
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości