Robię trochę "wykopaliska roku" w tym temacie, ale wolę to niż zakładanie nowego wątku...
Mam w moim pojeździe problem z podświetleniem panelu nawiewów. Kolejny raz spaliła mi się żarówka w podświetleniu, i przy próbie jej wymiany niestety uszkodziłem oprawkę po prawej stronie (pękły plastikowe "wąsy" trzymające oprawkę żarówki w panelu sterowania nawiewami), i oprawka powiedziała pa pa, wpadając pod panel
Za żadne skarby świata nie mogę się do niej dobrać... Chciałem ją wyjąć na zewnętrz, aby ją wymienić lub zastąpić jakimś LEDem, ale jest gabarytowo większa niż otwór w panelu...
I tu pojawia się problem, bo nie wiem jak dobrać się do panela sterowania nawiewami... Czy naprawdę trzeba demontować całą dechę?
Wiem, że sam panel jest przykręcony czterema śrubami, dwie w okolicy przycisków sterowania szybami elektrycznymi, i dwie w okolicy włącznika zespolonego na desce - awaryjne, przeciwmgielne, city, itd.. Ale jak się temu przyglądam, to nie bardzo widzę możliwość jak to po odkręceniu wybebeszyć na zewnętrz, tym bardziej, że tam pod spodem są jeszcze popodpinane linki do sterowania klapami...
Może ktoś z Was to już demontował, może macie jakieś pomysły? Pomocy...