2005r 1.1 spalanie 10l

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: 2005r 1.1 spalanie 10l

Numer postu:#16  Postprzez Jubu » Wt 22:43, 19 sie 2014

Rura od dawna do środka odwrócona :), zawory wszystko co można było zrobić prawdopodobnie sprawdzone przez mechanika. Co do filtru kabinowego nie mam go, nie mam klimy, patrzyłem jest tam niby miejsce znaczy jest plastik, taka zaślepka ale nie da się jej wyjąć do to cały element.
Jubu
Świeżak

Panda: 1.1 2005
Imię: Jubu

Numer postu:#17  Postprzez Romix13 » Śr 20:59, 20 sie 2014

Na początek wymienił bym kable i świece, to tak co do tych strzałów i zamulania i sprawdził szczelność i czystość filtru powietrza. Druga sprawa odnośnie spalania sprawdził sondę lambda czy nie walnięta, ewentualnie jeśli masz możliwość podmienić na inną i sprawdzić czy się coś zmieniło odnośnie spalania. Trzecia sprawa odnośnie zamulania, przyglądnij się przepustnicy czy nie zasyfiona, jak tak to czas najwyższy przeczyścić ją i zrobić kasowanie parametrów autoadaptacji ale dopiero po tamtych wcześniejszych zabiegach.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#18  Postprzez pelaska85 » So 22:10, 23 sie 2014

no ja również bym postawił na sondę , też już ja wymieniałem tyle ze u mnie się zapalała ikonka silnika zapalał gasła a po kilku dniach świeciła już na stałe.a co do filtra to chyba wszystkie pandy maja kabinowy filtr powietrza i warto go co jakiś czas przeczyścić lub wymienić drogi nie jest.a co do tego zamulania to przepustnica musiał by być bardzo zapchana żeby tak słabo ciągnęła wiem ze jak zona mówiła ze jak wyskoczyła jej ta ikonka silnika to nie mogła ze świateł ruszyć tak była zamulona panda musiał pedał na maksa wciskać żeby ruszyć a jak ruszał to strasznie szarpało chwile. porostu było źle podawana dawka paliwa i zamulało tez autko
pelaska85
Świeżak

Panda: Actual-Active 2007r marchewka
Imię: Aneta

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne