Udało się Jacku znaleźć przyczynę całego zamieszania? Przyłączę się do tego wątku. Ten sam problem pojawił się u mnie ok miesiąc temu. Autko jeździ tylko na benzynie. Od tego czasu sprawdzałem świece i kable (wymienione w zeszłym roku), czyszczona przeputnica, wymieniłem silniczek krokowy, odłączylem pochlaniacz oparòw, wymienilem map sensor lecz auto pracowało jeszcze gorzej niż na starym (kupiłem zamiennik). Aktualnie jestem na etapie wymiany wkładu pompy paliwa, jednak nie mogę sobie jak na razie poradzić z pierscieniem zabezpieczajacym
od 2 tyg doszła kontrolka checku, uboga mieszanka, przypuszczam że winowajcą jest sonda. Autko podpiete pod kompa (przy okazji wykonana została adaptacja), sondy pokazują poprawne odczyty, jednak jak już zdążyłem się dowiedzieć nie jest to gwarancja ich poprawnej pracy. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie jak najbardziej mile widziane. Nie wiem czy Jacek miał to samo na myśli, po dodaniu gazu autko wpada jakby w turbodziure. Z góry dzięki za pomoc